Permisos del personal

p. Permís pel naixement prematur d’un fill o hospitalització d’aquest després del part

Pel naixement prematur d’un fill o quan aquest hagi d’estar hospitalitzat immediatament després del part per qualsevol altra causa, el personal estatutari té dret a absentar-se de la feina durant un màxim de 2 hores diàries percebent les retribucions íntegres mentre duri l’hospitalització.

Així mateix, es pot sol·licitar una reducció de jornada de fins a 2 hores més, que suposa la reducció proporcional de les retribucions.


Normativa

Estatal

Art. 48.a) del Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre.

Autonòmica

Art. 41 i 45 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada

Un màxim de 2 hores d’absència diària mentre duri l’hospitalització, i de 2 hores de reducció diària, si escau.


Efecte del silenci administratiu

Estimatori.


Observacions

  • Aquest dret el pot exercir indistintament qualsevol dels progenitors, però només un.
  • Si un dels progenitors no fa feina o és autònom, l’altre pot exercir aquest dret.
  • Aquest permís és compatible amb el permís per naixement per a la mare biològica i amb el permís per naixement per al progenitor diferent de la mare biològica.
  • Aquesta reducció de la jornada és incompatible amb qualsevol altra activitat remunerada durant l’horari que ha estat objecte de la reducció.

Sol·licitud

Per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o del procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

  • Document justificatiu o certificat mèdic on consti l’hospitalització de l’infant després del part.

  • Documentació justificativa de la filiació.