Permisos del personal

v. Permís parental per tenir cura d’un fill o d’un menor acollit durant més d’un any, fins que compleixi vuit anys

El personal estatutari té dret a un permís de fins a 8 setmanes per tenir cura d’un fill o d’un menor acollit durant més d’un any, fins que compleixi vuit anys.

Normativa

Art. 49.g) del Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre.


Durada

No superior a 8 setmanes, contínues o discontínues.


Termini màxim per resoldre

10 dies.


Efecte del silenci administratiu

Estimatori.


Observacions

  • El permís pot ser a temps complet o en règim de jornada a temps parcial si les necessitats del servei ho permeten.
  • Aquest permís és un dret individual dels progenitors, adoptants o acollidors, tant homes com dones, de manera que no es pot transferir.
  • Si les necessitats del servei ho permeten, correspon al progenitor, adoptant o acollidor especificar la data d’inici i de final del permís o, si escau, dels períodes en què es dividirà, que ha de ser per setmanes completes. S’ha de comunicar a l’Administració amb una antelació de 15 dies.
  • En cas que concorrin en tots dos progenitors, adoptants o acollidors pel mateix subjecte i fet causant les circumstàncies necessàries per tenir dret a aquest permís i, com a resultat, en el període sol·licitat s’alteri seriosament el funcionament correcte de la unitat de l’Administració on presten servei, es pot ajornar la concessió del permís per un període raonable, justificant-ho per escrit i després d’haver ofert una alternativa més flexible.

Sol·licitud

Per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o del procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

Llibre de família o qualsevol altra documentació que acrediti fefaentment les circumstàncies de fet que han de concórrer per a la concessió d’aquest permís, o una resolució judicial per la qual es constitueix l’adopció, o la decisió administrativa de guarda amb finalitat d’adopció o d’acolliment.