k. Llicència per a formació

El personal estatutari fix pot disposar d’una llicència per cursar estudis sobre matèries relacionades directament amb la plaça o el lloc de feina que ocupa sempre que les necessitats del servei no ho impedeixin.


Normativa

Art. 32 i 33 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada

La durada màxima de la llicència és de 12 mesos cada 3 anys si és per interès exclusiu del treballador o de 18 mesos cada 3 anys si és per interès del Servei de Salut.


Termini màxim per resoldre

  • La sol·licitud d’una llicència que no superi el període d’1 mes s’ha de resoldre i notificar al treballador en els 7 dies hàbils previs a la data sol·licitada (o a l’inici del període sol·licitat).
  • La sol·licitud d’una llicència que superi el període d’1 mes s’ha de resoldre i notificar al treballador en els 15 dies hàbils previs a la data d’inici del període sol·

Efecte del silenci administratiu

Estimatori.


Observacions

  • Si la llicència es concedeix per interès exclusiu del treballador, no té dret a percebre cap retribució. A més, suposa la reducció del nombre de dies de vacances i de lliure disposició, però el treballador no causa baixa en el règim de la Seguretat Social.

  • Si la llicència es concedeix per interès del Servei de Salut, el treballador té dret a rebre íntegrament les retribucions. En aquest cas ha de constar expressament en la resolució de concessió i cal informar-ne la Junta de Personal.

  • Les llicències de durada inferior a 12 mesos no es poden agafar durant el període ordinari de vacances o les festes de Nadal o Setmana Santa ni es pot acumular a les vacances anuals ordinàries ni als dies de permís per assumptes propis demanats durant les festes de Nadal o de Setmana Santa, excepte en situacions excepcionals justificades degudament.

  • La sol·licitud ha d’estar justificada pel treballador per poder decidir si s’autoritza o no. La concessió o la denegació estan condicionades a les raons adduïdes en la sol·licitud però també a la incidència en el servei o la unitat corresponent. La denegació s’ha de motivar degudament i s’ha de notificar per escrit.

  • El temps d’aquesta llicència és computable a l’efecte de l’antiguitat.

  • Si el sol·licitant té la condició de personal temporal:

    • Per decidir si es concedeix o ses denega la llicència cal tenir en compte el motiu que en justificà el nomenament.
    • Aquesta llicència queda sotmesa a totes les vicissituds que pugui patir la plaça que el treballador ocupa.

Renúncia

Per renunciar a aquesta llicència una vegada concedida cal cursar una sol·licitud amb una antelació de 15 dies hàbils a la data de venciment prevista si no supera el període d’1 mes i amb una antelació de 30 dies hàbils si superi aquest període.


Sol·licitud

  • Si la llicència no ha de superar el període d’1 mes, la sol·licitud s’ha de cursar amb una antelació mínima de 15 dies hàbils a la data sol·licitada (o a l’inici del període sol·licitat).
  • Si ha de superar 1 mes, la sol·licitud s’ha de cursar amb una antelació mínima de 30 dies hàbils a la data d’inici del període sol·licitat.
  • S’ha de cursar per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o d’un procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.

Justificació

Si es tracta d’una llicència retribuïda:

  • Abans de prendre-la cal disposar de la resolució de concessió.
  • Després de l’activitat formativa cal presentar l’informe o la memòria justificativa acordada en la resolució de concessió.