Permisos del personal

m. Permís per a tractaments de fecundació assistida

Les treballadores estatutàries tenen dret a absentar-se del lloc de feina per sotmetre’s a tècniques de fecundació o reproducció assistida en algun centre sanitari de les Illes Balears. Aquest permís és extensiu a l’altre membre de la parella.


Normativa

Art. 30 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada

Durant el temps necessari per dur a terme les tècniques de fecundació o reproducció assistida i per al repòs corresponent, si escau.


Termini màxim per resoldre

3 dies.


Efecte del silenci administratiu

Estimatori.


Observacions

Tots dos membres de la parella poden disposar d’aquest permís simultàniament.


Sol·licitud

Per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o d’un procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

  • Document presentat juntament amb la sol·licitud que acrediti la necessitat que la tècnica de fecundació o reproducció assistida s’hagi de dur a terme durant la jornada laboral.
  • Certificat d’assistència.
  • Document que justifiqui el temps de repòs necessari, si escau.