Permisos del personal

n. Permís per a exàmens prenatals i tècniques de preparació del part

Les treballadores estatutàries tenen dret a absentar-se del lloc de feina per a exàmens prenatals o tècniques de preparació del part en algun centre sanitari de les Illes Balears. Aquest permís és extensiu a l’altre membre de la parella.


Normativa

Estatal

  • Art. 48.e) del Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre.

  • Apartat dos de la disposició final setzena de la Llei 4/2023, de 28 de febrer, per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI.

Autonòmica

Art. 28 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada

Durant el temps necessari per dur a terme els exàmens prenatals o les tècniques de preparació del part.


Termini màxim per resoldre

3 dies.


Efecte del silenci administratiu

Estimatori.


Sol·licitud

Per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o d’un procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

  • Document presentat juntament amb la sol·licitud que acrediti la necessitat que la tècnica de fecundació o reproducció assistida s’hagi de dur a terme durant la jornada laboral.
  • Certificat d’assistència.

El grau de parentiu i la relació familiar s’han d’acreditar amb el llibre o els llibres de família, una resolució del registre de parelles estables, un certificat del Registre Civil o bé amb la inscripció en qualsevol registre públic que acrediti el fet causant.