Permisos del personal

l. Permís per matrimoni, per registre o per constitució de parella de fet formalitzada per document públic

El personal estatutari té dret a un permís de 15 dies naturals anteriors o posteriors al matrimoni, el registre o la formalització de la parella de fet, a elecció del treballador.


Normativa

Estatal

Art. 48.l) del Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre.

Autonòmica

Art. 16 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada

Es concedeix un permís de 15 dies naturals immediatament anteriors o posteriors al fet causant (a elecció del sol·licitant).

El permís es pot dividir en dos períodes sense interrupció, un immediatament abans i un altre immediatament després del fet causant.


Termini màxim per resoldre

15 dies.


Efecte del silenci administratiu

Estimatori.


Observacions

Aquest permís es concedeix per matrimoni i per unió de fet inscrita en un registre oficial de parelles estables. Cal subratllar que el membre d’una parella de fet que agafi aquest permís i posteriorment contregui matrimoni amb l’altre membre de la parella no té dret a disposar d’un nou permís per aquesta causa.

Aquest permís es pot acumular a les vacances anuals, cosa que s’ha de demanar prèviament i està condicionada a les necessitats del servei, motivades degudament.

Aquest permís és també acumulable a altres permisos prevists en l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022, de manera que els que hi concorrin s’han d’agafar de manera continuada i ininterrompuda.


Sol·licitud

Per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o per mitjà d’un procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

Certificat de matrimoni, llibre de família, certificat del registre de parelles estables o document públic de formalització de parella de fet.