Permisos del personal

f. Permís per assistir a exàmens oficials i altres proves definitives d’aptitud

Es concedeix un permís per assistir a exàmens finals i altres proves definitives d’aptitud quan es tracti d’estudis per obtenir un títol oficial, acadèmic o professional, o per fer proves de processos selectius a llocs de feina de l’Administració pública.


Normativa

Estatal

Art. 48. del Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre.

Autonòmica

Art. 13 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada

El permís comprèn les hores de la jornada laboral necessàries per a aquesta finalitat:

  • Dins la jornada laboral: les hores necessàries, incloent-hi el temps indispensable per traslladar-se al lloc de la prova.

  • Fora de la jornada laboral: no hi pertoca, llevat del temps mínim indispensable per traslladar-se al lloc de la prova, que en cap cas comprèn un dia diferent a aquell en què es farà.

Termini màxim per resoldre

3 dies.


Efectes del silenci administratiu

Estimatori.


Observacions

Les gerències territorials han de facilitar el canvi de torn als treballadors que demanin aquest permís i tenguin assignat un torn nocturn el dia anterior a l’examen o la prova.

Conceptes:

  • Exàmens finals i altres proves definitives d’aptitud: es considera que es limita a les de centres oficials o que tenen conseqüències oficials.
  • Temps indispensable: no implica el dia complet, sinó les hores de la jornada laboral necessàries per a aquesta finalitat.

Sol·licitud

Per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o per mitjà del procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

Aquest permís s’ha de justificar amb un certificat d’assistència a l’examen o la prova expedit pel centre corresponent, en el qual han de constar el lloc, el dia i l’hora.