Permisos del personal

a. Permís per assumptes particulars o de lliure disposició

El personal estatutari té dret a un permís per assumptes particulars o de lliure disposició d’un total de 6 dies per cada any natural o els que corresponguin en proporció (en aquest cas, la fracció opera a favor del treballador si el primer decimal és igual o superior a 5), sense perjudici de les adaptacions que s’estableixin per als horaris especials.


Normativa

Estatal

Art. 48.k) del Text refós de la Llei de l’estatut bàsic de l’empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre.

Autonòmica

Art. 15 de l’annex I de l’Acord de la Mesa Sectorial de Sanitat de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 22 de desembre de 2022 pel qual es desenvolupen mesures organitzatives i de gestió en l’àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears, ratificat per l’Acord del Consell de Govern de 27 de febrer de 2023 (BOIB núm. 26, de 28/02/2023).


Durada

Per cada any natural hom té dret a un total de 6 dies per assumptes particulars o de lliure disposició, sense perjudici de les adaptacions que s’estableixin per als horaris especials. En el càlcul dels dies que corresponguin proporcionalment si no s’ha treballat 1 any complet, la fracció anirà a favor del treballador si el primer decimal és igual o superior a 5.

Es pot disposar dels dies addicionals d’assumptes particulars o de lliure disposició a partir del moment en què es meritin.

Es disposa de 2 dies addicionals de permís per assumptes particulars en complir el sisè trienni, que s’incrementa en 1 dia addicional per cada trienni complert a partir del vuitè.

 

Trienni                     Dies addicionals

Sisè................................................. 2

Vuitè............................................... 3

Novè............................................... 4

Desè.............................................   5

(...)


Termini màxim per resoldre

Ha de ser autoritzat dins el termini dels 7 dies hàbils anteriors a la data prevista.


Efecte del silenci administratiu

Estimatori.


Observacions

El personal que presti servei en la modalitat de teletreball ha de disposar d’aquests dies de permís de manera proporcional entre els dies de prestació presencial i els dies de prestació no presencial.

El període en què s’han d’agafar va del 1r de gener al 30 d’abril de l’any següent, però està supeditat a les necessitats del servei. La denegació ha de ser motivada degudament.

El personal que presti servei de jornada ordinària, en part o en la totalitat de la jornada, durant l’horari comprès entre les 8.00 i les 23.59 h dels dies 24 i 31 de desembre té dret a disposar d’una compensació horària idèntica al torn complet treballat durant cadascun d’aquests dies, que tenen la consideració de no laborables i són objecte del mateix tractament que els dies per assumptes particulars.

Amb subordinació a les necessitats del servei motivades degudament, aquests dies de permís es poden acumular als de les vacances anuals.


Sol·licitud

La solicitud s’ha de cursar amb una antelació mínima de 15 dies hàbils a la data prevista, llevat dels casos excepcionals, per mitjà de l’aplicació informàtica de la gerència territorial o per mitjà del procediment normalitzat de la gerència per a cada unitat o servei.


Justificació

No es requereix.