\ Permetrà un millor diagnòstic de pacients de risc i necessitat d’ingrés hospitalari
 

Atenció Primària de Mallorca imparteix des del passat mes de juny una formació específica en ecografia pulmonar per poder fer un diagnòstic precoç i avançat de la COVID-19. Amb aquesta formació, que ja han rebut prop de 40 metges de família, es podrà identificar de manera precoç i avançada els pacients amb sospita de COVID. A més, estan pendents de formar-se uns altres 25 professionals més en tallers que s’impartiran a partir del mes de setembre. 

L’adquisició d’aquesta formació i habilitats per part del personal d’atenció primària pot ser de gran utilitat tant per als pacients amb majors riscs de complicacions —i que poden requerir ser derivats a l’atenció hospitalària— com també per al seguiment a pacients curats amb persistència de símptomes respiratoris. 

La Gerència d'Atenció Primària de Mallorca va adquirir 52 nous ecògrafs de butxaca per valor de 208.000 €. Amb la compra d'aquests ecògrafs, Mallorca disposa d'un total de 122 ecògrafs repartits per 45 centres de salut i 25 unitats bàsiques. També ha format 190 professionals en el maneig dels aparells perquè puguin emprar els ecògrafs en la seva pràctica diària. Incorporar l'ecografia clínica com a eina fonamental de diagnòstic ha estat una de les apostes de la Gerència per millorar la capacitat resolutiva de l'atenció primària. 

L’ecografia clínica complementa l’acte clínic, basat fonamentalment en la entrevista clínica i l’exploració física, de tal manera que dota als professionals sanitaris d’una eina més per observar, mesurar i avaluar directament les estructures internes del cos. Amb això, s’augmenta la seguretat diagnòstica i se’n redueix la incertesa, i en conseqüència millora la capacitat resolutiva de les consultes d’atenció primària. Amb aquestes exploracions es pot detectar un problema i oferir una resposta ràpida davant una urgència: per exemple, es pot detectar un càlcul a la vesícula, una pancreatitis o una litiasis renal, entre d’altres. 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30