Palma, 16 i 17 de juny de 2022

 

Quin gust poder presentar el programa de la Jornada d’Investigació de la nostra Atenció Primària (AP). De la darrera Jornada han passat quatre anys, un període massa llarg en el què la prioritat ha estat la pandèmia, que tan fort ha colpejat la nostra societat i l’atenció primària.

Tot i així, quan un veu les activitats investigadores fetes al nostre àmbit no es pot deixar de sorprendre. Sembla com si les dificultats ens hagin esperonejat. Tots els indicadors de recerca són positius. Podem constatar que la Comissió d’Investigació ha aprovat més projectes el 2020-2021 que cap altre any, molts d’ells de la COVID-19; hi ha més projectes públics competitius en marxa, gairebé tots els centres de salut de Mallorca participen en algun d’ells i d'altres tenen ben arrelades unes línies pròpies i trajectòries investigadores instaurades; hem triplicat els fons competitius obtinguts i som la tercera comunitat autònoma en publicacions indexades per milió d’habitants. El nostre esforç contribueix a obtenir i sostenir l’acreditació de la Fundació Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa).

Els bons resultats sols se sostenen per la dedicació de tots vosaltres, tan difícil de compatibilitzar amb l’assistència, i per la feina de les estructures de suport, com és ara la Comissió d’Investigació i la Unitat d’Investigació, de la que enguany es compleixen 30 anys del seu reconeixement per part de l’Institut de Salut Carlos III.

En un món que canvia, amb els efectes de la pandèmia, el repte de la digitalització, l’atenció primària ha de saber sobreposar-se i hem de reivindicar la investigació pròpia per a sustentar les propostes per a una atenció més humanitzada, equitativa i efectiva.

La Jornada serà el millor aparador per a compartir amb tots vosaltres el que estam fent. Gaudiu-ne presencialment i aprofitau els tallers formatius previs.

  

Miquel  Caldentey Tous

Director gerent d’Atenció Primària de Mallorca

 

 

 

 

Programa de la Jornada [versió imprimible]

 

 

  TALLERS 

 

  Elements clau de la investigació qualitativa en salut

 

  Tot allò que has de saber per preparar una tesi a atenció primària

 

  Resultats en salut i experiències reportades pels pacients (PROMs i PREMs) per a la investigació, la pràctica clínica i la    gestió

 
 

 

Presentació de treballs

  

   Comunicació de pòsters acceptats per a la presentació en format digital

 

 

   Inscriu-te!

 

Personal CAIB 
   (a través del  Portal de serveis al personal amb el teu usuari u)

- Personal extern

 

 @apmallorca 

 #JornadaInvestigacioAP