\ El passat divendres 9 de febrer de 2018 va tenir lloc a Palma la I Jornada de Tabaquisme d’Atenció Primària de Mallorca

\ Hi vàren participar professionals pioners de l’estat en el control del tabaquisme 

 

A l’atenció primària de Mallorca s’ha duplicat el nombre de grups de tractament del tabaquisme en els darrers tres anys, ja que s’ha passat de 13 l’any 2015 als 28 registrats el 2017. Aquesta és una de les millores que s’ha destacat al llarg de la I Jornada de Tabaquisme d’Atenció Primària de Mallorca, que ha tingut lloc avui al Parc de Tecnologies Ambientals de Mallorca (TIRME). La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha participat a la cloenda per agrair la implicació i l’esforç de tots els professionals en la lluita contra el tabaquisme.

 

Durant la Jornada, organitzada per la Comissió Tècnica de Formació i Assessorament en Tabaquisme de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, s’han abordat diversos punts de vista interessants amb relació al tabaquisme: la situació actual del tabaquisme a les Illes Balears i les accions que s’hi han dut a terme en la lluita contra el tabaquisme; els professionals de l’atenció primària i el pacient fumador; l’eficàcia del tractament farmacològic per deixar de fumar —a partir de l’estudi EAGLES, publicat l’any 2016—; el tabac i els danys a altres persones, i un estudi sobre la interacció entre el tabac i el cànnabis en els casos de consum d’ambdues substàncies.

L’acte ha comptat amb professionals pioners a l’estat en el control del tabaquisme, com ara el psiquiatre i director de la Unitat de Conductes Addictives de l’Hospital Vall d’Hebron (Barcelona), Eugeni Bruguera; el metge de família i delegat a Aragó del Comitè Nacional per a la Prevenció del Tabaquisme, Rodrigo Córdoba, o el metge de salut pública de l’Ajuntament de Vitoria-Gasteiz i membre del grup ÉVICT (Evidencia Cannabis Tabaco), Joseba Zabala.

 

La prevenció i la lluita contra el tabaquisme ha estat una de les apostes de la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca, que al llarg de 2017 ha format en matèria de tabaquisme a prop d’un miler de professionals: 848 han rebut una formació mínima i 50, una formació avançada. Està previst que en els propers mesos rebran formació 45 especialistes en infermeria obstetricoginecològica i 50 professionals més. Aquest impuls per millorar l’assistència en el tractament del tabaquisme i de les persones que volen deixar de fumar té com a resultat que 7 de cada 10 pacients que varen participar en aquests grups varen aconseguir deixar de fumar.

 

A més, en l’àmbit de la educació per a la salut, els equips d’atenció primària han impartit tallers de prevenció a 558 joves als centres educatius de la seva àrea d’influència. També s’han instal·lat 32 paradetes saludables amb motiu de la Setmana sense Fum tant a centres educatius com a altres llocs de la comunitat per conscienciar la població sobre la importància d’una vida sense fum.

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Novembre 2024
L M X J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30