Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

La Gerència del 061 disposa de 118 noves ambulàncies amb prestacions que milloren i faciliten el trasllat de pacients

Els nous vehicles de transport sanitari no urgent integren prestacions que els converteixen en els més moderns de tot l’estat

El sistema d'informació i telecomunicacions dels nous vehicles ha estat cofinançat en un 50% amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER)

La Gerència del 061 controlarà el sistema de gestió, cosa que permetrà supervisar les rutes de les ambulàncies en temps real


La Gerència del 061 disposa de 118 noves ambulàncies de transport sanitari no urgent que incorporen prestacions dirigides a millorar el confort i la seguretat, a més de facilitar l’accessibilitat dels pacients en els trasllats des del domicili fins a algun centre sanitari. Els nous vehicles són els més avançats en prestacions de tot l’estat, ja que disposen d’una tecnologia i d’uns equipaments capdavanters. Del total de vehicles, 91 són per a Mallorca, 13 per a Menorca, 13 per a Eivissa i 1 per a Formentera. La flota d’ambulàncies passa, així, de 100 a 118 unitats, la qual cosa representa un increment de gairebé un 20%. En el disseny de les noves ambulàncies han participat els professionals sanitaris, que han fet aportacions basades en l’experiència pròpia. El sistema d'informació i telecomunicacions dels nous vehicles ha estat cofinançat en un 50% amb Fons FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) dins el Programa Operatiu 2014-2020 de les Illes Balears.
 

Nova flota d'ambulàncies del Servei de Salut

Ambulàncies més connectades, més segures, més equipades

La Gerència del 061 assumeix el control directe de les eines de gestió, amb la qual cosa les Illes Balears esdevenen una de les poques comunitats autònomes amb un sistema propi —i públic— que permet administrar i controlar la gestió de tot el procés. Per exemple, amb aquestes eines informàtiques es poden controlar en temps real les rutes de totes les ambulàncies i fer-ne el seguiment. 
La seguretat i la comoditat dels pacients i dels professionals són alguns dels elements pels quals s’ha apostat amb la incorporació d’elements de seguretat passiva, sistemes d’ajuda en la conducció, càmera de visió posterior, senyalització corporativa reflectant i senyalització d’emergència posterior. Com a novetat cal destacar que les Illes Balears seran l’única comunitat que disposarà, en aquests nous vehicles, de reposacaps per a pacients que es mouen amb cadira de rodes. 
La millora de l’equipament també permet oferir més confortabilitat als pacients: s’hi poden traslladar amb la cadira de rodes pròpia, amb la qual cosa tenen més autonomia, i augmenta la capacitat de transport, ja que alguns vehicles poden traslladar fins a quatre cadires de rodes amb els ocupants respectius, el doble que fins ara. Una altra novetat és la incorporació de grues i de material específic per transportar pacients obesos, és a dir, cadires que aguanten més pes, lliteres elèctriques preparades per a 300 kg, etc.). Les noves ambulàncies estan equipades amb múltiples prestacions, com ara bossa de primers auxilis, desfibril·ladors semiautomàtics i material d’immobilització, entre d’altres. 
A més, els nous vehicles de transport programat són molt respectuosos amb el medi ambient, ja que tenen motors d’última generació, amb canvi automàtic i consum responsable.

 
Augment de 40.000 hores en la cobertura

En el darrer concurs adjudicat de transport sanitari programat s’ha augmentat 40.000 hores la cobertura dels recursos humans; això suposa una millora substancial de la prestació del servei ja que dona més suport a la xarxa sanitària pública per tal de descongestionar els serveis d’urgències i els hospitals. 
La Gerència del 061 atén una mitjana de 1.500 trasllats diaris i uns 380.000 anuals, comptant la xarxa sanitària pública i la concertada.

invalid quix collection shortcode!