Butlletins de l'Oficina de Seguretat

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

IBSALUT INFORMA

 • 28/05/2021 - Oferta de nomenaments temporals a infermeres i infermers per prestar serveis a Mallorca, a Menorca i a Eivissa

  El Servei de Salut de les Illes Balears ofereix nomenaments temporals a infermeres i infermers per prestar serveis a Mallorca, a Menorca i a Eivissa.

   

  Condicions:

  •  Contractes per cobrir vacances i substitucions
  • Incorporació immediata (juny de 2021)
  • Retribució segons la taula salarial de 2021

  Els professionals interessats a prestar serveis amb les condicions indicades han d'enviar un correu electrònic per informar de la seva disponibilitat a l'adreça bolsaunica@ssib.es.

   

  En l'assumpte han d'indicar «nomenament infermer/infermera».

   

  En el cos del missatge han d'indicar les dades de contacte: nom i llinatges, número del document d'identitat, número de telèfon i adreça electrònica de contacte.

   

  També és convenient que adjuntin el currículum i que indiquin en quina àrea o processos tenen experiència i en quina illa o en quines illes estan disposats a treballar.

 • 19/05/2021 - Oferta dirigida a professionals d’infermeria jubilats per col·laborar en la campanya de vaccinació de la COVID-19

  El Servei de Salut de les Illes Balears comunica als professionals d’infermeria especialistes que estiguin jubilats i vulguin incorporar-se al servei actiu per col·laborar en la campanya de vaccinació de la COVID-19 que poden informar del seu interès per comptar amb els seus serveis, de conformitat amb el Reial decret llei 8/2021i per atendre les seves peticions.

   

  Aquesta és una mesura més, duta a terme de forma excepcional per donar continuïtat a l’activitat assistencial, que és la màxima prioritat del Servei de Salut de les Illes Balears.

   

  Els professionals d’infermeria seran mobilitzats segons les necessitats de cada moment i de la manera més àgil possible per assegurar l’assistència sanitària a la població.

   

  Destinataris

  Professionals d’infermeria especialistes jubilats del Servei de Salut de les Illes Balears.

   

  Procediment

  Comunicar l’interès per prestar aquest servei escrivint a l’adreça electrònica RHDP.Informa@ibsalut.es o telefonant al 971 704 422 (ext. 1). Si es comunica per correu cal indicar en l’assumpte «Infermeres jubilades vaccinació» i en el cos del missatge cal consignar el nom complet, el nombre del document d’identitat i un telèfon de contacte, i indicar les dates de disponibilitat i l’illa on es vol prestar servei. ÉS UN REQUISIT ESTAR VACCINAT CONTRA LA COVID-19.

   

  Què s’ofereix

  • Compatibilitat amb la percepció de la pensió de jubilació.
  • Contractes d’un mes a temps complet o a temps parcial, renovables per la mateixa durada.
  • Durada màxima: fins al 31 de desembre de 2021.
 • 28/04/2021 - AVÍS IMPORTANT PER ALS CANDIDATS DE NOUS PROCESSOS SELECTIUS DEL SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

  En la propera convocatòria i en endavant, per participar en els processos selectius de concurs oposició del Servei de Salut de les Illes Balears haureu de fer la inscripció electrònica.

  Per això, és imprescindible que disposeu del Certificat digital de persona física i de l'aplicació de Signatura electrònica.

  Des de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals us recomanam que consulteu aquesta guia per saber com fer-ho.

 • 28/04/2021 - Núm.5 - REVISTA IBSALUT INFORMA

  Ja està disponible el número 5 de la revista IB-SALUT informa d'abril 2021, un mitjà amb informació d’interès per al personal del Servei de Salut.

 • 11/03/2021 - Notificació i Registre d'Agressions (NIRA) als professionals

  Disponible per a tots els professionals del Servei de Salut l’aplicació informàtica NIRA, per facilitar el registre, la investigació i l’anàlisi de les agressions d’usuaris a professionals

Phising

Butlletí núm.84 - Augment de casos de pesca en el sector sanitari

El sector de la salut compleix un paper significatiu per al benestar d'una societat.

Això el converteix en un blanc perfecte per a l'extorsió per mitjà de qualsevol tipus d'atac d'enginyeria social, atès que, com que la interrupció en la continuïtat dels serveis que brinden pot tenir un impacte sever per a la comunitat, es pot generar la necessitat de resoldre amb urgència qualsevol tipus d'incident. Això és un punt a favor en la manera d'actuar per a un cibercriminal. Els informes mèdics dels pacients contenen informació privada i personal vinculada a aspectes de la vida de les persones, la qual cosa pot derivar en l'extorsió per part de cibercriminals, que poden intentar amenaçar les víctimes amb divulgar aquesta informació delicada.

 

El COVID-19 ha alterat fortament la manera de funcionar de sanitat, amb la prestació d'atenció sanitària i monitoratge remot de pacients.

 

Les amenaces en l'atenció mèdica també s'han convertit en l'escenari idoni per a campanyes de pesca, programari maliciós, programari de segrest, robatori de dades de pacients i altres ciberatacs als sistemes d'atenció mèdica, tots ells amb conseqüències de gran abast. Enmig d'una de les pitjors crisis sanitàries recordades, els ciberatacants exploten fets com l'augment del teletreball, per la qual cosa el sector de la salut a dia d'avui és molt vulnerable.

 

En la lluita contra la pandèmia, la majoria dels països van desplegar ràpidament consultes virtuals de pacients utilitzant serveis telemàtics en un esforç per reduir el contacte físic per ajudar a prevenir la propagació de la malaltia. Aquests serveis fan ús de sistemes d'accés remot, la qual cosa també significa que cada dispositiu i connexió actua com un camí cap al sistema de salut.

 

Segons un informe recent remès per l'empresa de ciberseguretat Check Point a ABC, «el nombre d'intents d'atac contra empreses de la salut va augmentar un 45 % durant els dos últims mesos de 2020. Espanya, en concret, ha vist com les seves xifres es duplicaven. És el tercer país amb major grau d'infecció, només per darrere de Canadà (250 %) i Alemanya (220 %). Per regions, Europa Central (+145 %), Àsia oriental (+137 %) i Amèrica Llatina (+112 %) han estat les més afectades».

 

Pràctiques per defensar-se contra la pesca:

 • Revisau sempre el remitent i no obriu missatges de procedència desconeguda.
 • No cliqueu en els enllaços sospitosos.
 • No descarregueu cap adjunt per evitar programari maliciós.
 • Emprau contrasenyes robustes.
 • No faciliteu informació sensible o confidencial per mitjà del correu.
 • Mai respongueu un correu electrònic que us demani que envieu informació personal.
 • En cas de dubte, sempre demanau.

 

Notícies d'interès:

 

És recomanable consultar aquests butlletins anteriors, entre d’altres: