La Subdirecció d'Humanització, Atenció a l'Usuari i Formació del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT) està sota la dependènica de la Direcció d'Assistència Sanitària.
Responsable
Gabriel Rojo Rodríguez
Ubicació i contacte
Subdirecció d'Humanització, Atenció a l'Usuari i Formació
Direcció Assistència Sanitària
Servei de Salut de les Illes Balears
C/de la Reina Esclarmunda, 9, 3er pis - 07003 Palma
Tel. 971175600
Serveis
Funcions
a) Dissenyar l'estratègia d'humanització dels centres assistencials.
b) Impulsar mesures específiques d'accessibilitat, especialment per a col·lectius vulnerables, des d'un model centrat en la persona.
c) Coordinar la Comissió d'Humanització i l'Observatori de Pacients.
d) Impulsar actuacions perquè les persones es capacitin per abordar els problemes de salut propis i s'hi impliquin.
e) Establir activitats de responsabilitat social corporativa.
f) Impulsar activitats de participació dels usuaris en l'àmbit assistencial del Servei de Salut, especialment en el de les malalties cròniques, les malalties poc freqüents i la salut mental.
g) Establir objectius de resposta i millora en l'atenció a l'usuari.
h) Impulsar activitats i serveis per oferir una atenció adequada als pacients que, per motius de salut, han de desplaçar-se fora de la seva àrea de salut.
i) Impulsar i coordinar el pla de docència anual del Servei de Salut seguint les línies estratègiques establertes per la conselleria competent i el Servei de Salut, amb una orientació centrada en les persones, amb la finalitat d'assegurar la qualitat i la seguretat assistencials i contribuir amb això a l'eficiència i a la sostenibilitat del sistema sanitari.
j) Desenvolupar programes de sensibilització i formació continuada, amb la finalitat d'integrar la perspectiva de gènere en la tasca professional.
k) Formar el personal sanitari per detectar, comunicar i atendre situacions de violència masclista en totes les formes descrites en l'article 65 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.
l) Col·laborar amb els comitès d'ètica assistencial sota la perspectiva de la humanització.
m) En col·laboració amb l'òrgan de la Conselleria de Salut competent en formació i acreditació, planificar les necessitats de formació dels professionals assistencials assegurant la qualitat d'aquella.
n) Impulsar accions d'humanització al final de la vida i, en col·laboració amb la Direcció General de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, fer difusió del document de voluntats anticipades entre la població.
o) Acomplir, en general, totes les funcions que li atribueixi la Direcció d'Assistència Sanitària i les que li siguin delegades expressament.
Documents