Entén-me: atenció adaptada a persones amb fragilitat relacional i altres vulnerabilitats

Entén-me: millora de l’atenció sanitària a les persones amb fragilitat relacional i altres vulnerabilitats específiques

«Entén-me»: la vostra salut, la nostra prioritat. una atenció més propera

Per a persones amb trastorns del sistema nerviós, trastorns del desenvolupament intel·lectual i altres diagnòstics específics


 

 

Què és el protocol «Entén-me»?

El protocol «Entén-me» és una iniciativa que cerca millorar l’atenció sanitària adequant-la a les persones amb fragilitat relacional i altres vulnerabilitats específiques.

A qui s’adreça el protocol «Entén-me»?

Aquest protocol està adreçat a persones que pateixen alguna de les condicions següents, diagnosticades per un metge o metgessa:

  • Trastorns del sistema nerviós: malaltia d'Alzheimer, demència frontotemporal, malaltia de Parkinson, esclerosi múltiple…
  • Trastorns del desenvolupament intel·lectual, de qualsevol grau. 
  • Altres diagnòstics similars que afectin el funcionament cognitiu o físic.

Com podeu accedir al protocol?

  1. Identificació del diagnòstic: si teniu un dels diagnòstics de la Classificació Internacional de Malalties (CIM) esmentats, que són reconeguts oficialment pels professionals de la salut, el personal sanitari del vostre centre de salut o del vostre hospital us informarà sobre el protocol «Entén-me».
  2. Sollicitud d’inclusió: després de donar-vos la informació, introduirà les vostres dades en el sistema informàtic per incloure-us dins el grup del protocol.
  1. Activació dels drets: una vegada inclòs en el protocol, podreu gaudir dels beneficis esmentats.

La pertinença a aquest grup d’usuaris només s’activa amb el consentiment de l’usuari o d’un familiar o representant.

Drets que obtindreu amb el protocol «Entén-me»

  • Atenció prioritària en les urgències: si presentau una situació d’urgència, es prioritzarà l’atenció per reduir els temps d’espera, per davant d’altres de prioritat similar sempre que sigui possible ateses les circumstàncies del servei d’urgències corresponent.
  • Acompanyament durant lingrés hospitalari: podreu triar un familiar o una persona de confiança perquè us acompanyi durant l’estada a l’hospital, cosa que facilitarà el benestar emocional; aquesta persona podrà rebre i gestionar la informació que faciliti l’equip sanitari.
  • Citació àgil per a proves i consultes: sempre que les condicions ho permetin, s’oferiran horaris més còmodes i amb menys afluència d’altres usuaris, per afavorir una experiència més tranquil·la però sense alterar l’ordre ni la prioritat clínica habitual.
  • Reducció dels temps despera: gràcies a una gestió dels horaris més adequada, podreu accedir a l’atenció necessària amb esperes més breus, especialment en les cites programades, sempre respectant l’ordre i la prioritat establerts per criteris clínics.

On podeu obtenir més informació?

Demanau cita amb el vostre professional sanitari de referència per alguna de les vies següents:

  • Telefonant a InfoSalut Connecta: 971 220 000.
  • Acudint al taulell d’admissió del vostre centre de salut.
  • Per mitjà de l’app Cita Prèvia GOIB o del Portal del Pacient. 

Descàrregues: