Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

LA COMISSIÓ DE LLUITA CONTRA L’ESTIGMA EN SALUT MENTAL CONVOCA EL II CERTAMEN LITERARI DE CONTE INFANTIL

El termini d’enviament dels textos estarà obert fins al pròxim dia 2 de setembre

Els contes han de tenir el lema «Dona-li un like a la salut mental. Pel dret a créixer en benestar»

 

La Comissió de Lluita contra l’Estigma a Salut Mental convoca el segon Certamen de Conte Infantil en les categories adulta, juvenil i infantil, emmarcat en el programa d’activitats que se celebraran amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el pròxim 10 d’octubre.

 

La terapeuta ocupacional, coordinadora del certamen literari i presidenta del jurat, Cristina Gómez, explica que aquesta segona edició sorgeix a causa de la bona acceptació que va tenir la primera: «L’any passat es van rebre un total de 32 contes. La idea és utilitzar l’escriptura com a vehicle per expressar-nos d’una manera artística, amb la finalitat de suavitzar l’estigma associat als problemes de salut mental».

 

Els contes han de reflectir el lema del Dia Mundial de la Salut Mental 2022, triat per votació popular en la Confederació de Salut Mental d’Espanya: «Dona-li un like a la salut mental. Pel dret a créixer en benestar».

 

Aquesta iniciativa està destinada a totes les persones entre 6 i 99 anys que tenguin inquietuds literàries i vulguin escriure un conte dirigit a infants a partir de 6 anys.

 

Les categories a les quals es pot optar són les següents: categoria Infantil, per a infants de 6 a 12 anys; categoria Juvenil, per a joves de 12 a 18 anys, i categoria Adult, per a majors de 18 anys.

El jurat estarà format per experts en l’àmbit literari i en el de la salut mental.

 

El coordinador de Salut Mental de les Illes Balears, Oriol Lafau, explica que el relat ha de fomentar la inclusió social i la lluita contra l’estigma en salut mental: «en el relat trobam el benestar emocional que tots cercam».

 

El termini per a la presentació de les obres estarà obert del 29 de juliol al 2 de setembre de 2022. S’han d’enviar a l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Les bases estan publicades en la web del Servei de Salut de les Illes Balears.

 

El grup de treball per a la lluita contra l’estigma està compost per interlocutors de les diferents administracions, entitats públiques i privades, i segueix les línies del Comitè Tècnic Interinstitucional que treballa en l’elaboració del Pla Estratègic de Salut Mental de les Illes Balears 2023-2029.

ACCEDIU A LES BASES  

invalid quix collection shortcode!