Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

La Conselleria de Salut inicia avui la quarta fase de l’estudi de prevalença de la COVID-19 en la població balear

Els resultats de les tres primeres fases de l’estudi apuntaven que un 1,4 % de la població de les Illes Balears havia desenvolupat anticossos


La Conselleria de Salut inicia avui la quarta fase de l'ENE-COVID, l’estudi epidemiològic d’abast estatal de la infecció pel SARS-CoV2, dissenyat pel Ministeri de Sanitat i l'Institut de Salut Carles III. A les Illes Balears hi seran citades 4.934 persones: 2.497 a Mallorca, 973 a Menorca, 1.014 a Eivissa i 450 a Formentera. En tractar-se de la mateixa població determinada per l'Institut Nacional d'Estadística en les primeres tres fases, el Servei de Salut fa una crida i els anima a continuar col•laborant. A la mostra poblacional hi ha persones de tots els grups d'edat i localitzacions geogràfiques.

Avui han començat les telefonades, que es coordinen per mitjà de l’atenció primària i hospitalària de les diferents illes, i a partir del dia 16 s’iniciarà la presa de mostres. El Servei de Salut informarà durant la telefonada sobre els objectius de l’ENE-COVID, sol•licitarà el consentiment per participar-hi i concertarà la cita en el centre de salut o a l’hospital.

L’estudi contempla prendre mostres de totes les persones que conviuen en un mateix domicili. Això li dona més representativitat i, a més, pot permetre diferenciar entre les  infeccions noves que tenen lloc per transmissió comunitària i les que es puguin estar produint dins les llars.

A mitjans de juny, la tercera fase de l’estudi de seroprevalença va mostrar que les Illes Balears eren la comunitat on menys s’havia propagat la COVID-19, amb un 1,4 % de la població balear que havia desenvolupat anticossos contra el coronavirus.

Amb aquesta nova fase de l’estudi es pretén estimar el percentatge de la població espanyola que ha estat en contacte i ha desenvolupat anticossos contra el coronavirus SARS-CoV-2. Aquest fet és conegut amb el concepte de seroprevalença. L’estudi també pretén valorar com ha evolucionat la immunitat en aquelles persones que havien estat positives.

invalid quix collection shortcode!