Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

El Servei de Salut i la Direcció General de la Policia subscriuen un protocol d’assistència policial al personal sanitari en casos de risc

El document també recull el compromís d’oferir suport sanitari al cos policial en l’assistència a detinguts i presos

 

Els representants del Servei de Salut de les Illes Balears i de la Direcció General de la Policia s’han reunit avui per signar un protocol general d’actuació que facilitarà l’assistència policial al personal sanitari en els casos considerats de risc o perillositat.

 

La implementació d’aquest protocol suposa establir mesures perquè la Policia Nacional pugui prestar ràpidament suport al personal sanitari, tant del SAMU 061 (successos, trasllats a centres sanitaris) com al que presta servei als centres hospitalaris i als d’atenció primària.

 

Així doncs, en els casos en què es requereixi la participació de personal sanitari en un servei considerat perillós o de risc es demanarà per telèfon que una patrulla policial li doni suport. I en el cas concret d’haver de fer un trasllat a un centre hospitalari que sigui considerat involuntari o potencialment perillós, la Policia Nacional també valorarà la possibilitat d’acompanyar el pacient i l’equip assistencial durant el trajecte.

 

Amb aquesta col·laboració augmentarà la seguretat dels treballadors sanitaris, que en moltes ocasions estan desprotegits en determinades situacions o circumstàncies de risc: intervencions a locals o zones d’oci (discoteques, àrees d’oci nocturn o amb consum d’alcohol) i intervencions a domicilis, vies públiques o llocs públics amb possible situació de risc objectiu per als equips sanitaris (intoxicacions per consum de drogues o alcohol, intents de suïcidi, agressions, violència, etc.).

 

D’altra banda, el document recull el compromís del Servei de Salut d’oferir suport al cos policial en l’assistència a detinguts i presos a Palma.

 

És a dir, s’ha considerat convenient establir mesures perquè en els casos en què la Policia Nacional hagi de traslladar detinguts o presos que necessitin atenció mèdica la puguin rebre al més aviat possible. Aconseguir de minimitzar el temps d’espera permetrà que la Policia pugui atendre altres emergències. A més, s’oferirà suport sanitari des dels punts d’atenció continuada en els casos d’atenció per afeccions lleus.

invalid quix collection shortcode!