Notícies de l'Àrea de Salut de Menorca

Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT)

L'Àrea de Salut de Menorca organitza la I Jornada de Pacient Actiu

L'Àrea de Salut de Menorca organitza la I Jornada de Pacient Actiu, aquest divendres dia 1 de desembre, amb l'objectiu de donar a conèixer el Programa del pacient actiu de les llles Balears al conjunt de professionals de la salut i a les associacions de pacients amb malalties cròniques de Menorca.

El gerent, Antoni Gómez Arbona, i el director d’Atenció Primària, Txema Coll, han presentat aquest matí la jornada, que tindrà lloc al saló d'actes de l'Hospital Mateu Orfila a partir de les 8.45 h i fins a les 14.00h. El programa de la sessió inclou una presentació del programa de Pacient actiu de les Illes a càrrec de la seva responsable, la infermera d'atenció primària de Mallorca M. Llucia Moreno Sancho; i dues taules de debat per posar en comú i compartir les experiències de pacients sobre com conviure amb una malaltia crònica i també per donar a conèixer el paper de les associacions de pacients i la seva aportació al sistema sanitari. L'ex esportista d'elit, Tomàs Jofresa, oferirà la conferència de clausura titulada "Com superar l'adversitat".


La jornada, que compta amb la col·laboració de l'Ibamfic, vol ser un espai d'intercanvi d'experiències amb relació a l'educació entre igual, al pacient actiu/pacient expert i les associacions de pacients, així com reflexionar sobre la importància de nous models d'atenció sanitària en què la persona n'esdevé l'eix. En aquest sentit, Coll ha explicat que la voluntat de d’implementar el programa de pacient actiu respon als beneficis que implica per als propis pacients donat que tenen més coneixements i una major capacitat de gestionar la seva malaltia; més autonomia; més adherència als medicaments; i també una millor utilització dels recursos sanitaris, tant d’Atenció Primària com d’Urgències.


Cloenda del 10è aniversari


La Jornada de Pacient Actiu forma part del programa del 10è aniversari de l’Hospital Mateu Orfila, segons ha comentat Gómez Arbona, també ha volgut comptar amb la veu i la participació dels pacients. Està previst, també, un concert del grup vocal KOR format per cinc músics professionals d’Itàlia que actuarà dia 7 de desembre a les 12.00h a l’entrada de l’Hospital.