Miércoles 22 Marzo 2023
Accesos : 476
LLOC: CS CAMP RODÓ
Objectiu general:
Crear un espai de reflexió grupal sobre la metodologia de la intervenció social per reconèixer i comprendre les necessitats individuals i col·lectives que cal atendre i prioritzar en el seu àmbit de treball.
Objectius específics:
- Aprofundir en el procés metodològic del treball social en l’àmbit de l’atenció primària de salut, analitzant a partir dels casos, els diversos passos del mètode: l’estudi i l’avaluació diagnòstica d’una situació, la detecció de necessitats, la concreció d’objectius de treball ; la definició d’estratègies tenint en compte els recursos institucionals interns i externs i l’avaluació de resultats.
- Cercar una metodologia de treball que permeti avançar en la millora de la continuïtat assistencial amb altres serveis, per donar una millor resposta a les necessitats psicosocials dels pacients i de les seves famílies
- Analitzar les possibilitats i límits de la intervenció professional i incidir en la recerca d’indicadors d’avaluació que permetin plantejar nous projectes d’intervenció.
Contingut:
- El professional i la seva realitat subjectiva davant la subjectivitat i singularitat de la persona, família i grup que requereix el seu treball.
- Anàlisi dels eixos que emmarquen la pràctica del treball social: el context social i el marc institucional. El treball interdisciplinari en els equips de salut.
- Aprofundiment en l’estudi i l’avaluació diagnòstica de casos amb la revisió de referencies teòriques, definició dels objectius de treball i delimitació de l’objecte i els subjectes amb els que
- Disseny d’estratègies d’intervenció diversificades des del propi servei i/o col·laborant amb altres, aprofundint en tècniques de treball individual, familiar, grupal i comunitari.
Metodologia:
Metodologia de treball:
Es basa en un treball grupal a partir de l’anàlisi de casos presentats pels participants, treballant entorn aquells elements teòrics ètics i metodològics que son factors estructurants per la pràctica del treball social sanitari i extrapolables a altres situacions.
Durada del curs: 6 sessions de 2 hores per cada grup de 10-12 professionals.
Modalitat: Telemàtica, amb algunes sessions presencials
Calendari:
- Sessió presencial: 22 de març
- Telemàtica: 3 de maig
- Telemàtica: 31 de maig
- Telemàtica : 27 de setembre
- Telemàtica: 11 d’octubre
- Telemàtica o presencial: 15 de novembre
Horari:
Grup A: de 10 a 12
Grup B: de 12,30 a 14,30
Pendent de resolució per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears
Dirigit a: Treballadors socials d'atenció primària
Docents:
Teresa Aragonès Viñes
Treballadora social. Supervisora i docent en treball social
Durada: 12 hores
Inscripció: a través del Portal de serveis al personal del 2 al 15 de març del 2023
Informació:
Unitat de Formació Continuada
Tel.: 971 175 884
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.