\ La Comissió de Violència cap a la Dona i de Protecció a menors d'asef va iniciar la formació a formadors i ara aquests formen alhora els professionals
\ Es formaran metges, infermeres, administratius i treballadors socials de Primària i professionals d'urgències, ginecòlegs i comares de Paritori
L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va impartir a l'abril una formació en l'atenció a les dones, víctimes de violència masclista, més de 20 formadors i formadores impulsat i impartit per la Comissió de Violència cap a la Dona i de Protecció a menors.
La Comissió de Violència cap a la Dona i Protecció a Menors de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es va constituir el 2005 com a espai compartit entre els professionals de la salut i dels serveis socials per abordar conjuntament la tasca de sensibilització, prevenció i lluita contra aquesta xacra. Va ser la primera comissió de la Sanitat Pública balear dedicada a la violència de gènere que recollia els circuits d'Atenció Primària i Hospitalària i ha participat en l'elaboració de protocols sanitaris davant d'aquest tipus de casos. A més, entre altres funcions, col·labora activament amb els diferents organismes en les iniciatives per eradicar la violència masclista.
La Comissió està composta per vint persones entre les quals hi ha professionals de medicina i infermeria d'atenció primària, treball social, urgències d'Atenció Primària i hospitalària, Servei de Ginecologia i Obstetrícia i Paritori, i està coordinada per les doctores Consuelo Corrionero, presidenta i Eva Pasamón, vicepresidenta. Al llarg dels mesos de maig i juny es durà a terme la formació per a professionals de medicina, infermeria i personal administratiu de tots els centres de salut d'Eivissa i Formentera, els serveis d'urgències hospitalàries de Can Misses i Formentera i el Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP) i després del període estival al servei de Ginecologia i Obstetrícia amb l'objectiu de millorar l'atenció i la detecció de dones víctimes de violència a Eivissa i Formentera.
Aquesta formació ha comptat amb la col·laboració de la Unitat de Docència, Formació i Investigació de l'Àrea de Salut i la direcció mèdica i primària i la subdirecció d'infermeria d'Atenció Primària.
D'altra banda, des de l'ONG Metges del Món Eivissa s'impartiran unes xerrades a centres de salut sobre la situació actual de la prostitució a Eivissa.
Per a la Dra. Consuelo Corrionero, presidenta de la Comissió «la violència cap a la dona és un problema de salut pública i és molt important que els professionals sanitaris estiguem formats per donar una resposta adequada a les dones víctimes d'aquesta xacra».