Logo ASEF

Medalla d’Or de Formentera 2017

El ple del Consell de Formentera, en sessió extraordinària, va aprovar dia 7 de juliol per unanimitat l’atorgament de les distincions honorífiques per l’any 2017, l’entrega de les quals es farà en l’acte institucional que tindrà lloc el pròxim 24 de juliol a partir de les 20:30h a la Sala de Cultura (Cinema).

El ple ha decidit atorgar la Medalla d’Or de Formentera al Col·lectiu professional de la salut de Formentera. D’aquesta manera es reconeix a totes aquelles persones que, des l’ampli ventall de l’àmbit sanitari,han vetllat i vetllen per l’atenció, l’assistència, el guariment i benestar a l'illa de Formentera, i fer efectiu i concretar, d’aquesta manera, amb la seua tasca i dedicació, el dret universal de la salut.


Premis Sant Jaume
Així mateix, també s’ha acordat atorgar els tres Premis Sant Jaume. Pilar Castelló Ramon (Sant Joan de Labritja, 1953), rebrà aquesta distinció en reconeixement a la seua trajectòria dins la funció pública, primera funcionària de carrera de l’administració local i, posteriorment, durant més de vint-i-cinc anys, mestra, logopeda i directora, fins a la seua recent jubilació del CEIP Mestre Lluís Andreu.

També rebrà el premi Sant Jaume, el Club Dojo Formentera. En reconeixement a la seua gran tasca en la introducció de les arts marcials a l'illa de Formentera, en primer lloc, del judo el 1982, al qual s’afegiren l’aikido, el jujitsu, el karate, o el kendo, disciplines que promouen valors tals com la superació, la companyonia i l’esforç.

Per últim, també rebrà el premi Sant Jaume la Fonda Rafalet. En reconeixement a més de seixanta anys d’una activitat hostalera de gestió familiar ininterrompuda que, generació rere generació, ha sabut adaptar-se a les transformacions i necessitats que el sector turístic ha generat en la seua evolució.

Fill adoptiu
En tercer lloc, s’ha acordat atorgar la distinció en la categoria de Fill adoptiu a Manu San Félix (Madrid, 1964). En reconeixement a la seua labor investigadora com a biòleg i de difusió del món marí,com a autor de reportatges i fotògraf professional i, especialment, per la lluita en la conscienciació del valor de les praderies de posidònia i la seva protecció.

El Reglament de Distincions Honorífiques fou creat amb l’esperit i amb la voluntat d’homenatjar els ciutadans il·lustres de Formentera i de reconèixer-los públicament els mèrits i valors que els han caracteritzat; l’actitud de servei i la contribució, conscient o inconscient, que han fet en la societat formenterera.