Logo ASEF

Cesària humanitzada

Els pares ja poden acompanyar la seva parella a les cesàries, cosa que no estava contemplat fins al moment a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. Es tracta de l'última iniciativa d'humanització de l'atenció al part que ha posat en marxa el Servei de Ginecologia i Obstetrícia, impulsat per la llevadores de Paritori.

Avui a les 10:26 h Elena Reche donava a llum a Arturo, que ha pesat 3.070 grams, la novetat és que també assistia al part seva parella Arturo Cruz. Tots dos estaven exultants per l'arribada d'un fill i per haver-ho fet junts. "Ha estat molt bonic, inoblidable" ha comentat Arturo Cruz. La mare es troba en bon estat i ja descansa a la planta de maternitat.

El programa d'humanització de la cesària era l'últim pas que quedava en l'atenció al part humanitzat que ofereix l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i que des d'avui ja és una realitat. El Servei de Ginecologia i Obstetrícia, porta anys seguint l'Estratègia d'Atenció al Part Normal per a una atenció al part de forma més humanitzada i segura, tant per a la mare com per la seva criatura. Aquestes pràctiques estan basades en l'evidència científica. L'atenció al part en diferents posicions, les visites a Maternitat de grups de gestants que vénen acompanyades de les seves comares d'atenció primària, amb l'objectiu de conèixer tant les instal·lacions (sala de dilatació, sales de parts, etc.) com al personal que els va a atendre, o els plans de part individualitzat són altres de les iniciatives impulsades pel Servei de Ginecologia i Obstetrícia i l'equip de llevadores. Aquestes visites van començar en el segon trimestre de 2012.

El projecte d'acompanyament a la cesària va ser presentat per l'equip de llevadores de sala de parts als premis "Humana" que va convocar aquest any la Direcció d'Infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera per a la humanització de l'activitat d'infermeria, on va ser premiat, al costat d'altres propostes.