Logo ASEF

2n Plantagrama

Ahir a les 17:30 h la sala d’espera de les plantes d’hospitalització de Cirurgia i Ginecologia i Obstetrícia (plantes I4 i H4 de l'Hospital Can Misses) es va omplir de la música dels cantants lírics Valentín Rus i Álvaro Chaves dins Plantagrama, el programa d'humanització a través de la música de la Unitat de Seguretat del Pacient.

Valentín Rus, a més de cantant, és model i actor i ha participat en musicals com Grease, en què va ser protagonista, o Rent. Per la seva banda, Álvaro Chaves és tenor i té una dilatada carrera com a cantant líric protagonista en obres com La flauta màgica, Doña Francisquita, la novena simfonia de Beethoven o la Missa de la coronació de Mozart.

Al llarg dels pròxims mesos, Plantagrama recorrerà la totalitat de les plantes d’hospitalització amb diferents projectes musicals i culturals. Amb aquesta iniciativa es pretén fer de l’Hospital un lloc més humà, més proper.


Plantagrama va iniciar el seu recorregut per les plantes d’hospitalització el passat 23 de setembre amb la participació dels músics cubans Santi Pérez, pianista i compositor, i Ramsés Puente, violinista, que varen delectar els prop de 50 pacients que es varen aplegar a la sala d’espera de les plantes de Medicina Interna. Els músics cubans varen oferir 45 minuts de jazz, cançó americana, tradicional cubana i temes de musicals i bandes sonores de pel·lícules conegudes que varen aconseguir elevar l’ànim de pacients que habitualment tenen estades llargues d’hospitalització.

Per a Enrique Garcerán, un dels organitzadors de la iniciativa, “la música ajuda a reduir el dolor, la depressió i l’ansietat, i permet carregar d’energia positiva i de vitalitat l’organisme dels nostres pacients. A més, dilueix els mals pensaments i ens ajuda a distreure’ns. La música és creativitat i fantasia i toca allò a què no arribam els metges: les emocions”.