Logo ASEF

Plantagrama

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) va estrenar ahir a les 17:30 h a la sala d'espera de les plantes d'hospitalització de Medicina Interna (plantes F4 i G4) de l'Hospital Can Misses Plantagrama, una iniciativa d'humanització en l'àmbit sanitari a través de la música.

Aquest projecte està dirigit a pacients ingressats i familiars, ja que diversos estudis demostren l'impacte positiu que pot arribar a tenir la música, no només en la reducció de la sensació de dolor, sinó en la disminució de l'ansietat i la tensió muscular, o la millora de l'estat d'ànim, que es poden veure afectats de manera negativa per l'hospitalització.

Els músics cubans Santi Pérez, pianista i compositor, i Ramsés Puente, violinista, van plantar cara ahir tarda a la malaltia a través de la música amb un concert de 45 minuts de durada en què han tocat Jazz, cançó americana, cançó tradicional cubana i temes de musicals i bandes sonores de conegudes pel·lícules.

Plantagrama recorrerà, al llarg dels propers mesos, la totalitat de les plantes d'hospitalització amb diferents projectes musicals. Amb aquesta iniciativa es pretén fer de l'Hospital un lloc més amable, més càlid.

L'elecció per a l'inici d'aquestes activitats musicals de les plantes de Medicina Interna, que compta amb 66 llits i que actualment es troben ocupades pràcticament en la seva totalitat, s'ha degut al fet que les estades dels pacients en aquest servei són habitualment les més llargues. Per als membres de la USP "qualsevol petit moment d'alegria que se'ls pugui oferir en ingressos llargs suposa una gran fita i un alleujament per a aquests pacients".