Logo ASEF

\ Entre els aparells adquirits hi ha 25 monitors multiparamètrics, 11 desfibril·ladors, 24 llums d'exploració i dos retinògrafs

\ La inversió ha estat de 413.359,69 € dins del Pla MINAP finançat pel Ministeri de Sanitat del govern d'Espanya.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha dotat els centres de salut d'Eivissa i Formentera amb 150 nous equips de baixa i mitjana tecnologia.

La inversió realitzada ha estat de 413.359,69 € dins del Pla de millores de les infraestructures d'atenció primària (MINAP) finançat pel Ministeri de Sanitat del govern d'Espanya.

Entre els aparells adquirits per a la millora de la dotació tecnològica es troben vint-i-cinc monitors multiparamètrics, una bomba de calor, trenta-dues lliteres, vint-i-quatre llums d'exploració, set bicicletes estàtiques, onze desfibril·ladors, quatre equips de teràpia combinada, nou llums d'infrarojos, quatre autoclaus, dos retinògrafs, tres microones de tera vint-i-cinc bàscules digitals amb tallímetre.

Destacant algunes de les adquisicions, amb els dos nous retinògrafs, els centres de salut amb més població com són els de Vila, Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu Es Viver i Formentera comptaran amb aquesta tecnologia.

La retinografia és una tècnica que sutilitza per obtenir fotos en color de la retina. La retinopatia diabètica és una complicació vascular altament específica de la diabetis tipus 1 i tipus 2, amb una prevalença fortament relacionada tant amb la durada de la diabetis com amb el nivell de control glucèmic.

Els retinògrafs en centres de salut ajuden a prevenir, en fer un cribratge dels pacients amb sospita i així reduir les derivacions al Servei d'Oftalmologia. La imatge del retinograf que fa el tècnic s'envia a l'ordinador de l'oftalmòleg de l'hospital i la revisa.

Pel que fa als nous desfibril·ladors adquirits a través dels fons MINAP, suposen un gran avenç tècnic, ja permeten monitoritzar el pacient alhora que possibiliten fer una desfibril·lació d'emergència. Disposen de manera manual i automàtica per a això, millorant la capacitat de resolució davant un pacient crític en un centre de salut de les illes.

Per a les consultes de Salut bucodental han anat les noves autoclaus, recipients que permeten esterilitzar de manera ràpida i efectiva, amb vapor, instruments del servei d'odontologia al mateix centre de salut.

I entre d'altres de les principals novetats hi ha la dotació per al Servei de Fisioteràpia d'Atenció Primària a què se li ha proporcionat, a més de set bicicletes estàtiques, quatre equips de teràpia combinada.

Els equips de teràpia combinada es fan servir en fisioteràpia per al tractament del dolor musculoesquelètic crònic. Els equips adquirits no combinen només l'ultrasò amb l'electroestimulació sinó que inclouen un mòdul d'electroteràpia per elèctrodes de buit que milloren la circulació i estimulen la producció d'elastina.

Les consultes derivades des d'atenció primària als especialistes hospitalaris es redueixen un 4,5%.

Al gener s'han atès a l'Hospital Can Misses 13.904 consultes, davant de les 13.736 consultes amb l'especialista del gener del 2023, és a dir, hi ha hagut un increment de l'1,22%.

Del total de consultes amb els especialistes, un 59,19% han estat procedents d'atenció primària, un 4,5% menys que en el mateix període de l'any anterior, que va suposar el 61,97%, fet que suposa un augment de la capacitat. de resolució de lAtenció Primària.

Per a la directora mèdica d'Atenció Primària de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Dra. Judith Frías, aquesta dotació tecnològica és molt important per a l'Atenció Primària d'Eivissa i Formentera i continua la línia de continuar incrementant la capacitat resolutiva d'aquest primer nivell assistencial».