Logo ASEF

\ L'equip d'Oncologia Mèdica compta actualment amb 5 oncòlegs i una psico-oncòloga

\ Les consultes d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Can Misses creixen un 8% en els primers vuit mesos del 2022 respecte al 2021

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha confiat la direcció del Servei d'Oncologia Mèdica al Dr. Carlos Rodríguez Franco.

El Dr. Rodríguez Franco es va incorporar a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera l'any 2010 procedent de l'Hospital Universitari Gran Canària Dr. Negrín, on va treballar des de l'any 2007 al 2010. Anteriorment va formar part del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Verge de les Neus de Granada durant el període 2003-2007.

L'especialista en Oncologia Mèdica es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la Universitat d'Extremadura.

El nomenament del Dr. Rodríguez Franco té com a objectiu estabilitzar i impulsar el servei d'Oncologia Mèdica que actualment compta amb cinc oncòlegs i una psicooncòloga. De l'equip d'Oncologia mèdica quatre professionals formen part de la plantilla de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, a més de Rodríguez Franco, les doctores María Iglesias González i Alicia Quílez Cutillas i la psicooncòloga Paloma Martínez Colomina, a ells se sumen els doctors Diego Iglesias Riera i Evelin Horvath que es desplacen setmanalment des de l'Hospital Universitari Son Espases, dins l'acord de col·laboració permanent subscrit entre les direccions dels dos hospitals. Tot i això, la direcció continua treballant en la incorporació d'oncòlegs que permetin completar la plantilla. La plantilla autoritzada del Servei d'Oncologia s'ha ampliat aquest any a cinc oncòlegs, i així s'ha complert un dels objectius del Pla Estratègic de l'Àrea de Salut 2022-2024 que recull l'adequació de les plantilles a les necessitats assistencials actuals.

El Dr. Rodríguez Franco ja va ser cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera des de l'any 2012 al 2016 i va ser el responsable de consolidar el servei, potenciar la subespecialització per àrea oncològica i crear el Comitè de Tumors de l'Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera, a més d'impulsar el desplaçament d'Oncologia a l'Hospital de Formentera.

Augmenten les primeres consultes d'Oncologia Mèdica a Can Misses un 8%

Les dades d'activitat en primeres cites o consultes de diagnòstic els vuit primers mesos del 2022 apunten un creixement del 8%. Així, des de gener a agost de 2022 es van fer 291 primeres consultes davant de les 269 del mateix període de l'any 2021.

La directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, apunta que «confiem al Dr. Carlos Rodríguez Franco la direcció del Servei d'Oncologia Mèdica i estem segurs que estabilitzarà i consolidarà el servei, i el farà créixer en funció necessitats assistencials. Des de la direcció comptarà amb la nostra màxima col·laboració i suport per situar l'Oncologia Mèdica de l'Àrea de Salut a l'alçada de les expectatives de pacients i professionals».