Logo ASEF

Residents infermeria familiar i comunitària

\ El 100% de esta primera promoción quedará contratada en el Área de Salud de Ibiza y Formentera  

14 MIR y EIR han finalizado su formación este año y el 80% ha decidido continuar su trayectoria profesional en Ibiza y Formentera  

L'Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera ha celebrat avui l'acte de finalització de la formació de la primera promoció d'Infermeria d´Atenció Familiar i Comunitària.

L'acte, que ha estat presidit per la directora gerent de l'Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera, Carmen Santos, acompanyada de la directora d'infermeria, Noelia Azqueta, la directora mèdica d´Atenció Primària, Judith Frías i el subdirector d'infermeria d'Atenció Primària, Jean Philippe Baena, ha reconegut el treball, l'esforç i la dedicació de les residents d'infermeria i dels seus tutors i ha servit per formalitzar l'obtenció de l'especialitat en Infermeria Familiar i Comunitària per part d'aquestes quatre infermeres.

La primera promoció d'infermeres especialitzades en Atenció Familiar i Comunitària de l'Àrea de Salut Pitiusa està formada per Belén Precioso, Julia Raya, Sara Hortigón i David Balsa i els tutors que han acompanyat aquestes infermeres durant els dos anys de formació són Estela Terrer, José Ramon Cánovas, Cati Escandell i Carmen Escandell, a més del coordinador de docència Ángel Luis Fernández.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera també forma infermeres especialitzades en Atenció Obstètrica (matrones) i aquest any, a més, s'ha creat la Unitat Multiprofessional de Ginecologia que permetrà sumar una plaça de resident de ginecologia a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera a partir del proper any. Es tracta d'una unitat docent que unificarà les de ginecologia de Son Llàtzer, Son Espases i de l'Hospital de Manacor amb la Unitat Docent de Llevadores.

D'altra banda, l'Àrea de Salut compta amb set centres de salut per a la formació mèdica especialitzada de metges de medicina familiar i comunitària, que tenen com a hospital de referència l'Hospital Can Misses i estan acreditats des de l'any 1992 el C.S. Can Misses, des del 1998, els des Viver i Sant Antoni de Portmany, des de l'any 2010 el Centre de Salut de Vila, i des del 2020 els centres de Santa Eulària des Riu, Sant Jordi de ses Salines i Sant Josep de sa Talaia.

63 residents s'estan formant a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera aquest any

Dels 63 residents, 49 són MIR (Metge Intern Resident), 11 EIR (infermera Interna Resident) i 3 FIR (Farmacèutic Intern Resident). Actualment hi ha 42 MIR de Medicina Familiar i Comunitària, 4 de Medicina Interna, 3 de Farmàcia Hospitalària, 1 d'UCI, 2 de Psiquiatria i 7 infermeres de l'especialitat de Família i Comunitària i quatre de l'especialitat obstetricoginecològica (llevadores).

Per a la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, «la formació és una de les vies que tenim per fidelitzar futurs especialistes, metges i infermeres, per això acomiadar quatre EIR i rebre-les com a infermeres especialistes en una gran satisfacció . Perquè no només hem aconseguit seduir amb la gran qualitat de l'Atenció Primària d'Eivissa i Formentera aquestes quatre infermeres, sinó el 80% dels residents que han finalitzat aquest any la formació. A més, en els darrers anys hem duplicat el nombre de professionals que formem, hem ampliat especialitats —amb quatre de noves— i hem ampliat de quatre a set el nombre de centres docents. Seguim apostant per la nostra formació per assegurar-nos professionals excel·lents, formats en l'excel·lència, per al futur».