Logo ASEF

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera rep els 16 nous MIR i EIR en un acte de benvinguda celebrat a Can Misses

La nova promoció està formada per 9 MIR de Medicina Familiar, 1 de Farmàcia i 1 de Psiquiatria, 3 EIR de Família i 2 llevadores

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha donat la benvinguda a un acte a la nova promoció de metges i infermeres interns residents, MIR i EIR.

La gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, acompanyada de l'equip directiu i de les responsables de la Unitat de Formació, Docència i Recerca, la Dra. Sílvia Sedano i Ina Cardona, supervisora ​​d'infermeria, ha rebut els dinou nous professionals que es formaran a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera com a especialistes.

La nova promoció està formada per onze metges -nou de l'especialitat de Medicina Familiar i Comunitària, un de farmacèutica hospitalària i un de Psiquiatria. Pel que fa a l'àrea d'Infermeria, s'han incorporat tres infermeres de Medicina Familiar i Comunitària i dues comares a l'especialitat Obstètric-Ginecològica.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera formarà aquest any 63 especialistes, 52 metges i 11 infermeres, i duplica les dades de fa tres anys

Els nous setze metges interns residents (MIR) i infermeres internes residents (EIR) se sumen als 47 MIR i EIR que ja estan en període de formació. Amb això, l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera arribarà a la xifra de 63 MIR i EIR, gairebé el doble dels que es van registrar el 2019, 33 metges i infermeres residents.

L'Àrea de Salut té set centres de salut per a la formació mèdica especialitzada de metges de Medicina Familiar i Comunitària, que tenen com a hospital de referència l'Hospital Can Misses i que estan acreditats des de l'any 1992 el C.S. Can Misses, des del 1998, els des Viver i Sant Antoni de Portmany, des de l'any 2010 el Centre de Salut de Vila, i des del 2020 els centres de Santa Eulària des Riu, Sant Jordi de ses Salines i Sant Josep de sa Talaia.

Dels 63 residents, 52 són MIR i 11 EIR. Hi haurà 42 MIR de Medicina Familiar i Comunitària, 4 de Medicina Interna, 3 de Farmàcia Hospitalària, 1 d'UCI, 2 de Psiquiatria i 7 infermeres de l'especialitat de Família i Comunitària i quatre de l'especialitat obstètric-ginecològica.

El període de formació de les EIR és de dos anys; mentre que el dels MIR de Medicina Familiar és de quatre i el dels de Medicina Interna, Medicina Intensiva, Psiquiatria i Farmàcia de cinc.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat ha autoritzat la Unitat Multiprofessional de Ginecologia de les Illes Balears, fet que permetrà augmentar les places de formació. Es tracta d'una unitat docent que unificarà les de ginecologia de Son Llàtzer, Son Espases i de l'Hospital de Manacor amb la Unitat Docent de Matronas.

La creació d'aquesta nova Unitat Multiprofessional de Ginecologia permetrà sumar una plaça de resident de ginecologia a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera a partir del proper any.

Per a la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, «seguim apostant per la formació com una de les maneres més efectives de fidelitzar futurs especialistes, metges i infermeres, per això ampliar les places que tenim per a formació i les especialitats en què ho fem és un avenç molt important. En els darrers anys hem duplicat el nombre de professionals que formem, hem ampliat especialitats —amb quatre de noves— i hem ampliat de quatre a set el nombre de centres docents. Millorar la nostra capacitat formativa és una de les maneres més efectives que tenim per garantir professionals pel futur».