Logo ASEF

\ Els infants de 9 a 11 anys seran vaccinats després de demanar cita en l'aplicació BitCita en els centres de salut de Sant Antoni, Vila, Santa Eulària i Formentera

\ Els menors vulnerables seran citats per la Central COVID en grups de deu per aprofitar la desena de vaccins que es prepara amb cada vial

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha començat avui a vaccinar a les tardes els infants amb edats compreses entre els 9 i els 11 anys i en paral·lel als menors que estan inclosos en el grup 7, d’infants vulnerables.

Entre ahir i avui han arribat a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera 7.200 dosis i avui ja s'ha administrat el vaccí a més de mig centenar d’infants a les Illes Pitiüses: 47 a Eivissa i 12 a Formentera.

La vaccinació infantil s'ha iniciat en els centres de salut Sant Antoni de Portmany i Formentera i demà s’hi sumen els centres Vila i Santa Eulària des Riu i un punt de vaccinació addicional a l'Hospital Can Misses.

Des d'ahir, estan disponibles a BitCita els horaris d'autocitació per a les franges d'edat entre 9 i 11 anys, en horari de tarda, per no interferir en la rutina escolar, en els centres de salut Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu, Vila i Formentera. 

Els menors vulnerables, per contra, seran citats en grups de deu per la Central COVID amb el personal d'infermeria de pediatria del seu centre de salut. La raó de citar de deu en deu és per aprofitar la desena de dosis que es preparen amb cada vial ja que aquestes tenen una estabilitat de dotze hores una vegada obert el vial. Hi ha 133 menors en aquest grup amb patologies greus que formen part en la seva majoria del Programa Alerta escolar.

Una vegada administrada la primera dosi, el professional d'infermeria que dugui a terme la vaccinació serà l'encarregat de donar la cita per a la segona dosi a les vuit setmanes de la primera inoculació.

Els vaccins infantils són del laboratori Pfizer i cada vial s’ha de diluir i administrar segons la fitxa tècnica, que s'ha distribuït en els centres, així com el procediment de vaccinació infantil elaborat pel Gabinet Tècnic del Servei de Salut de les Illes Balears.

D'altra banda, es continua amb l’administració de la tercera dosi a persones amb edats compreses entre 60 i 69 anys, així com a professionals sanitaris en els centres de salut Sant Antoni de Portmany i Santa Eulària des Riu i a l'Hospital Can Misses (en la segona planta de l'edifici J).