\ La jove Lucía Costa, de 16 anys, ha estat premiada pel conte Doctora súper héroes
\ S'han rebut trenta-dues obres per concursar en aquest primer certamen literari contra l'estigma en salut mental
Amb motiu de la celebració de la Setmana de la Salut Mental que se celebra del 4 al 10 d'octubre, avui, el Grup de Treball de Lluita contra l'Estigma ha lliurat els premis als autors guanyadors del I Certamen Balear de Conte Infantil convocat per l'Oficina de Salut Mental de les Illes Balears.
El premi —que consisteix en una tauleta, un diploma acreditatiu i la publicació del conte— ha estat patrocinat pel Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears i pel Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de les Illes Balears,.
La jove eivissenca Lucía Costa Azqueta ha rebut el premi pel seu conte Doctora súper héroes en la categoria juvenil. La responsable d'Atenció a l'Usuari i Observatori de Pacients, Joana Prieto, acompanyada de la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos; de la vocal del Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de Balears, Verónica Andrea Salomoni; del president del Col·legi Oficial de Metges d'Eivissa, Antoni Pallicer Orzaez, i de la cap del Servei de Psiquiatria, la doctora Cristina Merino, ha lliurat el guardó a la guanyadora.
D'altra banda, els menorquins Marius Pons Borràs i Maria Rotger Julià han estat els guanyadors en la categoria infantil i d'adult del I Certamen Literari de Conte Infantil convocat pel Grup de Lluita Contra l'Estigma.
En total s'han rebut trenta-dos contes en aquest primer certamen literari per lluitar contra l'estigma en la salut mental: cinc en la categoria infantil, sis en la categoria juvenil i vint-i-un en la d'adult.
Els contes guanyadors han reflectit amb encert el lema del dia de la Salut Mental 2021, triat per votació popular per la Confederació Salut Mental d’Espanya: «Salut mental, un dret necessari. Demà pots ser tu».
El jurat d'aquest certamen ha estat presidit per Cati Coll, auxiliar de biblioteca i poeta; Marta Bedmar Noguerol, psiquiatra en l'Institut Balear per la Salut Mental Infantil i Adolescent; Silvia Maldonado Capó, escriptora, professora de llengua i artista multidisciplinària; Miquel Covas Calafell, professor d'anglès i coordinador d'un club de lectura; Francisco Asís Maura, historiador, medievalista i escriptor; María Cristina Gómez Muñoz, terapeuta ocupacional de l'Hospital Psiquiàtric i escriptora; i Mercè Picornell, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears.
La Comissió de Lluita contra l'Estigma convocarà en el primer semestre de l'any que ve la segona edició del Certamen Literari de Conte Infantil, emmarcat en el Dia Mundial de la Salut Mental.
Per a la gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera «és un orgull que el conte de Lucía Costa, una jove eivissenca, hagi connectat amb el jurat i amb la proposta del lema de la Confederació de Salut Mental d'Espanya. Totes les maneres d’evitar l'estigma en la salut mental són un gran avanç».