Logo ASEF

\ Del 17 al 19 d'octubre l'Hospital Can Misses rep experts nacionals en tabaquisme i consum de cànnabis, i oferirà una taula sobre Patologia dual

\ Regulació, noves formes de consum, repercussions judicials i psiquiàtriques entre els temes principals d'una jornada que conclourà diumenge amb l'activitat Sant Antoni camina amb el càncer

 

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebrarà per quart any les Jornades Viure sense tabac… sense fum. Un esdeveniment adreçat a professionals sanitaris i obert al públic que comptarà amb experts nacionals en tabaquisme i addiccions.

Les jornades per viure sense l'hàbit del tabac començaran el dijous 17 d'octubre a la tarda a la sala d'actes de l'Hospital Can Misses, de 16 a 20h amb la xerrada del Dr. Carlos Rábade, coordinador de tabaquisme de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR), pneumòleg de l'Hospital Clínic de Santiago de Compostel·la sobre Deshabituació tabàquica i noves formes de consum.

El divendres 18 d'octubre continuarà l'esdeveniment amb l'obertura oficial de les Jornades a càrrec del director gerent Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera (asef), Dr. Enrique Garcerán, per abordar a continuació les "Repercussions Biopsicosocials del consum tabac i cànnabis" en una Mesa Multidisciplinar. En aquesta taula es tractaran el consum de tabac i l'aparició de noves formes de consum amb el Dr. Rábade, i les Addiccions i cànnabis: estratègies de regulació amb el Dr. Francisco David Lorenzo, vicepresident i responsable de formació de San Miguel Adicciones i President Autonòmic de Socidrogalcohol a Canàries, amb la Dra. Cristina Merino del Villar, Cap del Servei de Psiquiatria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera que parlarà de les repercussions psiquiàtriques i amb Juliana Buencuerpo. Fiscal de Menors d'Eivissa que s'endinsarà a les repercussions judicials. També participarà en aquesta taula el Grup de Suport “Viure sense Tabac” del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany i l'associació Ibiza y Formentera Contra el Cáncer.

A la tarda el Dr. Francisco David Lorenzo, psicòleg de San Miguel Adicciones realitzarà unes pràctiques d'intervenció mínima amb casos clínics, preguntes clíniques, visualització i comentaris de vídeos, a més d'un role-playing.

El dissabte 19 la Dra. Cristina Merino, cap del Servei de Psiquiatria d'asef i David Vítores, psicòleg de la Unitat de Patologia dual d'asef se centrarà en aspectes psiquiàtrics i psicològics com els factors de risc, el diagnòstic, l'abordatge terapèutic, la prevenció, i el circuit d'atenció.

Després de tres dies de formació intensa en aspectes clau del tabaquisme i les addiccions la jornada conclourà amb la participació en l'activitat esportiva: Sant Antoni camina amb el càncer, una cursa atlètica i caminada popular que se celebrarà a Sant Antoni de Portmany (Passeig de les fonts) organitzada per l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i que compta amb la col·laboració d'associacions oncològiques.

Les impulsores d'aquesta jornada, l'equip de Deshabituació tabàquica del Centre de Salut Sant Antoni de Portmany, la Dra. Marta Gamarra i la infermera Ana López conviden la societat eivissenca i els professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera a sumar-s'hi a les jornades com a forma de celebrar una vida sense tabac i sense fum.