Logo ASEF

/ L'Hospital Can Misses incorporarà les properes setmanes onze ecògrafs d'última generació amb IA i 4D i un arc quirúrgic per a Cirurgia vascular

/ Radiologia, Ginecologia, Endocrinologia, Urgències, Quiròfans, Pneumologia, Rehabilitació i UCI renovaran amb aquesta adquisició la seva tecnologia de diagnòstic per imatge

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, en l'objectiu i el compromís amb la renovació tecnològica per l'obsolescència dels equipaments mèdics, ha adjudicat a finals del mes de juliol la compra d'onze ecògrafs d'última generació, un equip portàtil de radiologia i una taula i arc quirúrgics per al quiròfan de Cirurgia vascular.

La inversió total realitzada per a aquesta renovació d'alta tecnologia important supera el milió d'euros (1.083.667,74€) IVA inclòs.

Es tracta de dos ecocardiògrafs per al Servei de Cardiologia, l'import dels quals ha estat de 236.450,00 €, un portàtil que també serà usat pel Servei de Medicina Intensiva (UCI) que és un referent nacional en formació d'ecocardi i pel que passen professionals d'altres hospitals per formar-se a ecografia cardíaca.

Tots dos són equips d'última generació que tenen incorporat sistema 4D amb intel·ligència artificial (IA), i que ofereix una qualitat òptima de la imatge per ultrasò del cor molt semblant al que ofereix una ressonància magnètica.

La resta dels ecògrafs són per a la renovació tecnològica dels serveis de Radiologia, Endocrinologia, Pneumologia i Rehabilitació, dos ecògrafs portàtils per a Urgències i per a Quiròfan i tres per a Ginecologia i Obstetrícia i la inversió realitzada ha estat de 586.783€.

Un dels ecògrafs de ginecologia és gamma alta amb IA, 4D i funcions avançades en ginecologia: avaluació de l'anatomia del cor fetal (vista de càmeres del cor d'aquest, gots i tràquea), eines d'IA per identificar l'anatomia fetal, observar el creixement del fetus i el seu desenvolupament) a més de realisme anatòmic, programari 4D per ajudar a realitzar biòpsies ... El segon és gamma mitjana i ofereix una eina 3D per obtenir el pla coronal de l'úter i poder visualitzar la morfologia de l'úter de forma ràpida i que es pugui connectar directament amb els pictogrames de classificació uterina.

El tercer ecògraf és portàtil i ofereix un programari per a la valoració de la progressió del part i la realització o no d'una cesària.

La inversió total als onze ecògrafs ha estat de 723.232,73€.

Des del Servei d'Enginyera de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, l'enginyer biomèdic, Marta Suárez, destaca la importància d'avançar en ecografia, ja que disposar d'imatges ecogràfiques d'alta qualitat determina el diagnòstic de diferents patologies de manera més ràpida i fàcil. , evita errors i sobrediagnòstics, ia més permet al professional observar l'interior del cos sense necessitat de cirurgia».

Aquesta renovació tecnològica permet a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera innovar en intel·ligència artificial (IA) i incorporar-ne la qualitat d'imatge en 4 dimensions, el 4D.

A més, són equips preparats per a l'actualització permanent i la seva ampliació en el futur segons avancin els programes informàtics (programari). La tecnologia adquirida es permetrà actualitzar amb nous algorismes d'IA que es vagin comercialitzant a mesura que la investigació avanci. També s'ha demanat que tots els ecògrafs s'integrin amb l'anell radiològic perquè les imatges s'hi guardin i puguin ser consultades a tots els hospitals del Servei de Salut de les Illes Balears.

Arc en c per a cirurgia vascular amb taula i equip portàtil de raigs

També s'ha adjudicat la compra d'un arc, una taula quirúrgica per al quiròfan de Cirurgia vascular i un altre equip portàtil de radiologia convencional per fer radiografies a urgències ia les unitats d'hospitalització que se suma als dos existents actualment.

L'arc és específic per fer intervencions quirúrgiques de cirurgia vascular i disposes d'un generador més potent, detectors de plànols digitals i paquet programari de cirurgia vascular específic per cobrir les demandes més

avançades en procediments endovasculars d´alta complexitat i de màxima exigència per al tub de raigs.

L´arc va acompanyat d´una taula específica (radiotransparent i amb mobilitat per a cirurgies vasculars).

Limport daquesta tecnologia és de 360.435,01€, dels quals 270.435€ corresponen a lequipament de Cirurgia vascular i 90.000€ al nou equip portàtil de raigs.