Logo ASEF

La demora mitjana cau un 36% a les dades de juny respecte al mateix període de l'any 2023 i disminueix un 66% el nombre de pacients en el tram de més de 180 dies

/ L'activitat quirúrgica programada augmenta un 9% i els quiròfans funcionants creixen un 30% tots operatius actualment

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua amb la reducció progressiva de la llista d'espera quirúrgica i en complir-se un any de la nova gerència les dades mostren una disminució del 35,5% en el nombre de pacients pendents d'una operació situaven el juny de l'any passat les 2.339 persones, davant dels 1.510 usuaris que es comptabilitzen al tall del juny del 2024. 

La demora mitjana també s'ha reduït un 36,5% en aquest període i els 161,4 dies que esperaven per a una intervenció quirúrgica avui s'han convertit en 102,5 dies.

El tram que més rebaixa ha acusat ha estat el de les persones que més esperaven, és a dir, aquells que la seva demora se situava per sobre dels 180 dies. En aquest grup s'ha disminuït un 66% el nombre de persones que patien aquesta espera, 681 el juny del 2023 i 232 el juny d'aquest any. 

Les claus daquests bons resultats es troben en un augment de lactivitat i un ús més eficient dels quiròfans. 

D'aquesta manera, l'activitat quirúrgica programada ha augmentat un 9% i s'ha passat de fer 2.630 operacions els primers sis mesos del 2023 a les 2.862 intervencions quirúrgiques del primer semestre d'aquest any. 

L’activitat quirúrgica global també ha crescut, en aquest cas un 6%. Amb 3.539 operacions de gener a juny d'aquest any i 3.339 durant el mateix període de l'any anterior. 

Les operacions urgents, per contra, han baixat un 4,5% i s'han operat de manera urgent 677 pacients en aquest semestre davant de les 709 operacions urgents realitzades del gener al juny del 2023.

El nombre de quiròfans operatius també ha crescut aquest primer any i ha augmentat un 30%. El juny del 2023 hi havia operatius de mitjana 6 quiròfans i el juny del 2024 el nombre de quiròfans funcionants ha augmentat fins als 7,86 de mitjana. 

Pel gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Dr. Enrique Garcerán, «per als que venim de tractar diàriament amb els pacients i les seves circumstàncies, com ho som els metges d'Atenció Primària, no hi ha res més satisfactori que la ràpida resolució dels tràmits, proves o intervencions que necessiten els nostres pacients. És per això que constatar una reducció en el nombre de pacients, a la demora mitjana per sobre del 30%, i un augment de les intervencions que fan els nostres cirurgians a l'Hospital Can Misses proper al 10%, és una satisfacció enorme perquè sé que darrere d'aquests números hi ha Juan Antonio i Villi, Margalida i Toni, i tants altres que avui no només esperen menys, sinó que en el futur seran operats encara amb més agilitat i rapidesa perquè hi estem bolcats des de fa mesos».