Logo ASEF

\ La Unitat Bàsica de Salut Santa Gertrudis de Fruitera amplia el seu horari per apropar l'atenció al seu lloc de residència a 400 persones

\ Aquesta reorganització permetrà, a més d'aproximar l'assistència programada i urgent, millorar la distribució d'espais al Centre Santa Eulària

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha ampliat l'horari de la Unitat Bàsica de Salut Santa Gertrudis de Fruitera que fins ara només cobria l'atenció durant mig matí, fins a les 11h.

D'aquesta manera, a partir de l'1 de juliol l'horari d'atenció serà de dilluns a divendres de 8 a 15h, tret dels dimecres, dia en què s'atendrà en horari de tarda, de 13h a 20h.

Amb aquesta reorganització es pretén acostar l'atenció al seu lloc de residència a 400 usuaris que fins ara eren atesos al Centre de Salut Santa Eulària des Riu.

La Unitat Bàsica de Salut Santa Gertrudis de Fruitera atén amb aquesta redistribució de targetes un total de 1.811 usuaris, els 1.416 que fins ara eren atesos, més els 395 a què se'ls aproxima l'atenció.

Aquest canvi també redundarà en una atenció més completa als usuaris de la unitat bàsica ja que a partir d'ara, s'amplia horari tant per a l'atenció programada com per a l'atenció urgent.

Aproximar l'atenció i incloure-hi l'atenció urgent no són les úniques millores ja que aquesta modificació permetrà millorar la distribució d'espais del Centre de Salut Santa Eulària des Riu i guanyar una consulta més que fins ara estava destinada parcialment a usuaris de Santa Gertrudis que eren atesos al Centre de Salut de la localitat del riu i que a partir de l'1 de juliol es destinarà per albergar les consultes de reforç estival.

Aquesta nova consulta se suma a una consulta de nova construcció que està projectada i la construcció de la qual finalitzarà a finals de juliol. Aquest nou espai, ubicat a la primera planta, tindrà uns 20 m2 i l'obra ha estat licitada per 40.000 €. Aquestes mesures permeten alleujar la manca d'espai del centre de salut, a causa de l'increment de població i de l'augment de la plantilla, amb la vista posada en la construcció del nou centre de salut, el solar del qual de 5.500 m2 ja va ser cedit per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu a la Conselleria de Salut, a finals d'abril, per a l'edificació del nou centre sanitari.

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera avança segons allò previst amb l'elaboració/actualització del Pla Funcional, pas previ a la licitació del projecte de construcció ia la posterior licitació de l'obra de construcció.

L'activitat del Centre de Salut Santa Eulària des Riu creix un 6,5% i la demora mitjana baixa un 7,8%.

En els primers cinc mesos del 2024 s'han atès al Centre de Salut Santa Eulària 52.888 consultes mèdiques, un 6,4% més que en el mateix període del 2023 en què es van comptabilitzar 49.668 consultes.

Aquest increment de l'activitat ha anat aparellat d'un descens de la demora mitjana de gairebé el 8% i en el cas de la cita presencial ha baixat dels 6 dies als 5,5 dies.