\ Els tallers van dirigits a pares amb nens menors de tres anys i se celebraran a S’Escoleta de Vila
\ Les infermeres Belén Peris i Carmen Ortiz, del Centre de Salut Vila, oferiran 5 sessions de 17 a 19 h, els dimecres, des del 25 de gener al 22 de febrer
L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Eivissa, ha programat per a aquest inici del 2023 uns tallers de parentalitat positiva, adreçats a progenitors amb fills menors de tres anys.
A les cinc sessions que componen aquesta activitat docent i mitjançant una metodologia experiencial, les infermeres de Pediatria del Centre de Salut Vila, Belén Peris i Carmen Ortiz, formaran mares i pares en el desenvolupament d'un aferrament segur que faciliti l'aprenentatge dels seus fills i filles. També es tractaran aspectes de la de criança fonamentals com ara el desenvolupament infantil, l'alimentació, la son i els estils de vida saludables. Finalment, l'equip d'infermeria de Pediatria promourà estils educatius positius en el joc i l'activitat física, tot plegat en un ambient familiar lliure de violència física, verbal i emocional.
Póster Tallers parentalitat positiva
Els tallers se celebraran a S'Escoleta de Vila, al carrer Fra Vicent Nicolau, tots els dimecres de 17 a 19h, des del 25 de gener al 22 de febrer, i durant la celebració de la formació s'habilitarà una ludoteca a l'escoleta per als fills dels assistents.
S'ha fet captació dels assistents al taller als centres de salut ia través de xarxes socials en una campanya informativa impulsada per l'Àrea de Salut i el consistori de Vila.
Entre els principals objectius d'aquesta iniciativa es troben reconèixer el paper fonamental que tenen el pare, la mare o altres figures parentals per potenciar el desenvolupament saludable i el benestar dels seus fills i filles i oferir-los suport i assessorament en la tasca de cura i educació dels seus nens i nenes en aquesta etapa crucial per a l'òptim desenvolupament infantil (de 0 a 3 anys).
En aquests tres primers anys s'estructuren les bases fonamentals dels nens i les nenes i aquesta important etapa té una influència determinant durant la vida adulta: llenguatge, hàbits, habilitats socials, capacitats cognitives i el desenvolupament emocional, psíquic i físic.
Per a la infermera Carmen Ortiz «intervenir en aquests primers anys i oferir als nens i nenes un bon començament a la vida suposa un element clau per a la millora de la salut i el benestar al llarg de tot el curs de vida».
Per la seva banda, Belén Peris destaca que «una bona salut durant la infància millora el desenvolupament personal, educatiu i social al llarg de la seva vida».