Logo ASEF

Eivissa acull des de divendres 20 fins diumenge 22, la celebració del X Congrés de la Societat Balear d'Aparell Digestiu (SBAD). Al voltant de 100 especialistes de donaran cita a l'Hotel Torre del Mar en una trobada amb un marcat interès científic. Aquesta desena edició del Congrés Balear d'Aparell Digestiu comptarà amb 20 ponències i presentació de casos clínics, la tarda del divendres i durant tot dissabte.

A les 17 h de divendres, la Dra Ma José García, ex cap del Servei d'Aparell Digestiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, al costat de la Dra Carmen Garrido, presidenta del comitè organitzador, obrirà el congrés amb una xerrada inaugural. A continuació es presentaran les comunicacions dels Metges Interns Residents (MIR) dels hospitals d'Inca, Son Llàtzer i Son Espases. Després d'ells, el Dr Rafael Morales, del Servei de Cirurgia de l'Hospital Son Espases, tractarà la quimioteràpia intraperitoneal hipertèrmica en una revisió de la tècnica, i la primera jornada conclourà amb el simposi "Nova diana terapèutica per al Tractament de la Malaltia de Crohn, a càrrec del Dr. Sam Khorrami.

El matí de dissabte comptarà amb tres taules sobre gastroenterologia, pàncrees i hepatologia, aquesta última amb la participació de la Dr Leticia Martín de l'Hospital Can Misses, i finalitzarà amb la ponència dels infermers Ildefonso González i Cristina Frías, de l'Hospital Universitari Son Espases, sobre les eines per a millor la preparació de la colonoscòpia en l'àrea ambulatòria.

Després de la pausa per dinar, a la tarda començarà amb la presentació de dos casos clínics de MIR de Son Llàtzer, Dr Marcelo García, i Son Espases, i Dra Àngela Laura Maura. El Dr Enrique Rey, de l'Hospital Universitari San Carlos de Madrid, continuarà amb una ponència sobre l'ús de la linaclotida en la pràctica clínica i després el Dr Daniel Carpio, del Complexo Hospitalario de Pontevedra, parlarà del tractament de la colitis ulcerosa.

Dissabte conclourà amb la taula d'endoscòpia, moderada pel Dr Juan Antonio Lucero, de l'Hospital Can Misses, i la participació del Dr Carlos Dolz, cap de Servei de Digestiu de l'Hospital Son Llàtzer, sobre consentiments informats en tècniques endoscòpiques, i del Dr Diego Juzgado, de l'Hospital Quirón Salud de Madrid, amb la ponència "Sutures endoscòpiques".

Diumenge, la jornada es desenvoluparà amb la sessió de pòsters i el lliurament de premis de les comunicacions.