Logo ASEF

Mes de l'Artritis

L'Associació de Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica, Sensibilitat Química Múltiple, Sensibilitat Electromagnètica i Malalties Reumàtiques d'Eivissa i Formentera (AFFARES) i la Coordinadora Nacional de Artritis (ConArtritis) celebraran 'Octubre, mes de l'artritis i la espondiloartritis' amb diverses activitats amb les que volen recordar la necessitat que presenten aquestes persones de rebre un tractament multidisciplinari i destacar la tasca que realitzen tots els professionals i les organitzacions que treballen per millorar la seva qualitat de vida.

Sota el lema 'Amb tu anem tots', el proper 20 d'octubre s'instal·laran diferents punts informatius a l'Hospital Can Misses entre les 9:00 i les 14:00 hores per informar tant a pacients com a interessats sobre l'artritis de la tasca que desenvolupen les associacions com un agent més que treballa amb aquestes persones. Es lliurarà material per informar, formar i conscienciar la societat sobre aquesta malaltia crònica i autoimmune, que a Espanya afecta més de 300.000 persones.

"Encara que els tractaments d'aquesta malaltia han avançat molt, l'artritis és una malaltia que per ara no té cura. Per això, és fonamental la tasca que desenvolupen els professionals sanitaris, els familiars i associacions com la nostra, una tasca que mereix ser destacada. Des AFFARES, volem fer-li veure als pacients que no estan sols, mentre que agraïm a totes les persones que contribueixen a millorar la seva qualitat de vida ", explica Katrin Penschow, secretària de AFFARES.

A més, el Club Diario de Ibiza acollirà el 23 d'octubre, a les 20.00 hores, la celebració de la XIII Jornada Nacional d'Artritis que reunirà professionals mèdics, sociosanitaris i propis pacients per debatre sobre assajos clínics, tractaments nous i de l'acompanyament a les persones amb aquesta malaltia.

En aquesta jornada intervindran la doctora Ana Urruticoechea, cap de Reumatologia de l'Hospital Can Misses, i el doctor José Luis Andreu, president de la Societat Espanyola de Reumatologia i cap de secció d'aquesta àrea a l'Hospital Universitari Puerta de Hierro de Madrid.

Aquestes activitats formen part de la campanya 'Octubre, mes de l'artritis i la espondiloartritis', declarada d'"interès social" per la Societat Espanyola de Reumatologia, i portada a terme gràcies al treball de les associacions de pacients, algunes d'elles integrades en ConArtritis, amb la col·laboració de les empreses farmacèutiques Abbvie, Bristol-Myers Squibb, Gebro Pharma, Janssen, Lilly, Pfizer, Roche, Sandoz i Sanofi Genzyme, i el suport de l'Administració.

Consulteu el programa de la Jornada