Logo ASEF

Amigos del perro

El programa de visites de cans a pacients ingressats que la Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera va posar en marxa al juliol va rebre ahir el premi atorgat per la Fundació Amigos del Perro que té la seu al Principat d'Astúries.

A l'acte de lliurament dels premis, celebrat ahir a l'Hotel Reconquesta de la capital del Principat d'Astúries, van acudir en representació de la Unitat de Seguretat del Pacient, el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Josep Balanzat, en què serà el seu últim acte públic com a gerent i amb el qual ha volgut demostrar el seu suport a la tasca desenvolupada per la USP, la coordinadora de la USP i cap de l'UCI, la Dra. Paz Merino, la infermera Amparo Gimeno, i el monitor i educador caní, Toni Torres.

La 3a edició dels premis ha reconegut en la tasca del projecte Dogspital el treball amb animals per millorar la qualitat de vida de les persones.

Lola Moreno, presidenta de la Fundació Fundació Amigos del Perro va destacar "la gran competència que hi va haver a la categoria en la qual va ser proposat el projecte Dogspital, tot i que Dogspital es va destacar resultar una novetat i ser una iniciativa innovadora que reconeix als cans com a integrants de la família dels pacients ingressats i pel no menys important fet s'hi ha impulsat des de la sanitat pública".

Paz Merino, va agrair en nom de la USP i de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera la concessió del Premi "per suposar un impuls i un reconeixement extern a una idea d'humanització que fa només un any semblava una quimera. Avui els pacients de Can Misses no hauran de patir una separació del seu ésser estimat i això els pot beneficiar anímicament".

Dogspital és una iniciativa pionera a Espanya de visites de cans a pacients ingressats que s'ha desenvolupat en col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris de Balears i amb el Club Agility d'Eivissa, en què els cans han de passar un triple control i supervisió per a la visita: l'autorització mèdica, el visat veterinari conforme l'animal es troba desparasitat i vacunat convenientment, i la visita de l'educador i monitor caní que certificarà l'adequat comportament del ca per entrar a l'hospital. Un cop realitzats aquestes tres passes, el pacient i el seu ca es veuran en el punt de trobada, un espai habilitat per a tal fi a l'entrada de l'hospital.

Fins al moment s'han dut a terme quatre visites dins del programa. Lleó, un yorkshire de 7 anys i José, ingressat en Traumatologia, han compartit quatre trobades durant l'ingrés del pacient, que ja ha rebut l'alta.