Logo ASEF

Concert de violoncel per a nadons intraruterins

El Centre de Salut d'Es Viver acollirà el concert de violoncel per a nadons intrauterins de Susanna Rozsa, el divendres 21 d'abril a les 11 h. Aquesta iniciativa està dirigida a les persones assistents a les classes de preparació al part de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i ha estat organitzada per la llevadora Anna Amor del C.S. Sant Antoni amb la col·laboració de la llevadora d'Es Viver, Paz Pérez. Susanna Rozsa es membre de l'orquestra simfònica d'Eivissa.

Comunicació prenatal
Una eina ideal per potenciar la comunicació amb el nadó abans de néixer és l'estimulació prenatal amb música. Hi investigacions que demostren que en el cinquè mes de gestació l'aparell auditiu s'ha desenvolupat correctament, i de tots els sentits, és l'únic que permet que el contacte amb l'exterior. De tots els sons que comença a apreciar el futur nadó n'hi ha un molt especial, el de la veu de la mare. Aquest so difereix dels altres, ja que el nadó que està per néixer no només pot sentir-lo, sinó que en el moment que es fa present percep les seves vibracions. El líquid amniòtic és un excel·lent conductor de les vibracions de l'aparell fonador matern, de manera que el futur nadó quan escolta la veu de su mare també percep la vibració que aquesta li provoca. Aquest tipus d'iniciatives milloren la comunicació entre fetus i futura mare, transmetent, a més, la sensació emocional que la música li provoca a la seva mare.

Ana Amor, anima a totes les gestants d'Eivissa i Formentera a participar aquest divendres en aquesta activitat que "busca donar major estabilitat emocional a les dones embarassades per a la creació de vida en salut i pau d'aquests éssers intrauterins que estan amb nosaltres i senten" .