Logo ASEF

RCP IES Sa Colomina

Les XIII Jornades d'emergències i urgències que celebra SEMES a l'Hospital Can Misses han començat avui a l'IES Sa Colomina amb un taller dirigit als alumnes de 2n d'ESO. "Es pretén formar i conscienciar els menors de la importància que té adquirir aquests coneixements que poden arribar a salvar vides" segons la Dra. Leciñena, cap d'Urgències i coordinadora de les jornades.

Han estat 108 alumnes els que prèviament han passat, per grups, per una xerrada teòrica en la qual la Dra. Rosa Robles, responsable de docència de SEMES Balears, ha assenyalat la importància del massatge cardíac. Els alumnes han preguntat animadament principalment qüestions que habitualment es veuen en sèries i pel·lícules. Aquest taller ha servit per commemorar el Dia Europeu de conscienciació davant l'aturada cardíaca que se celebra el 16 d'octubre i que té com a lema "els nens salven vides".


Posteriorment han passat pel taller pràctic en el que 5 formadors amb ninots els han indicat les maniobres de reanimació que s'han de seguir en cada cas. Per finalitzar han pogut conèixer una de les noves ambulàncies de Suport Vital Avançat, que es trobava al pati de l'institut.

La Jornada s'inaugurarà oficialment a les 15 ha la sala d'actes del nou hospital Can Misses, per part del president nacional de SEMES, Dr. Joan J. González Armengol i el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Josep Balanzat.

Durant la tarda i demà al matí es realitzaran 7 tallers i taules rodones en què els aproximadament 60 participants tindran l'oportunitat d'actualitzar coneixements de l'atenció urgent i emergent.