Logo ASEF

Jornada SEMES

L'Hospital Can Misses acollirà durant dos dies, divendres 14 i dissabte 15, la celebració de les XIII Jornades de Medicina d'Urgències i Emergència.

Seran aproximadament 50 professionals dels serveis d'Urgències i Emergències, metges, personal d'infermeria i tècnics el que es reuniran a la tretzena edició de la trobada que organitza SEMES Balears.

Les jornades han estat presentades avui pel president de la Societat de Medicina d'Urgències i Emergències, Dr. Jordi Puiguriguer i la coordinadora de les jornades i cap del servei d'Urgències de Can Misses, la Dra. Mª Ángeles Leciñena, qui han detallat el programa de les mateixes.


Divendres, a les 11:15 h, la jornada començarà amb un taller de suport vital bàsic a l'IES Sa Colomina, en què 108 alumnes de 2n d'ESO rebran coneixements sobre RCP (reanimació cardiopulmonar) bàsica, aprofitant la celebració del Dia Internacional de la RCP que se celebra el 16 d'octubre. La Dra. Leciñena ha destacat "la importància de la formació a la població en maniobres de reanimació que permeten finalment salvar vides".

Les XIII Jornades seran inaugurades oficialment en el nou Saló d'Actes de l'Hospital Can Misses (Edifici D 1a Planta) a les 16 h, i anirà a càrrec del president nacional de SEMES, Dr. Joan J. González Armengol.

La tarda del divendres continuarà amb dos tallers, sobre "Intubació via aèria difícil" i "Ecografia, procediments ecoguiats a Urgències" i una taula rodona sobre "Responsabilitat civil dels tècnics d'emergències".

Dissabte, des de les 9 fins a les 12 h s'impartiran alhora tres tallers sobre "Ventilació mecànica", "Seguretat del pacient en la conducció d'ambulàncies" i "Ecografia pulmonar i via aèria". Després del descans s'obriran tres taules que tractaran sobre "Actualització en patologia respiratòria", "Atenció al pacient cremat" i "Intoxicacions per monòxid de carboni i cianur"

Les jornades conclouran amb un avanç de l'estudi sobre tòxics d'aquest estiu realitzat a l'Hospital Can Misses i el Servei de Toxicologia de l'Hospital Universitari Son Espases.