Logo ASEF

Tercera matrona a l'Hospital de Formentera

L'Hospital de Formentera ja compta amb la tercera llevadora, Cayetana Malo, que prové de l'Hospital Puerto Real de Cadis, i que es va incorporar a principis del mes d'agost. S'amplia d'aquesta manera la Unitat de Maternitat de l'Hospital de la pitiüsa menor, amb la tercera professional i es dóna resposta així a una necessitat per l'augment del nombre de parts i l'increment d'activitat de consultes d'atenció a la dona dels últims anys. L'equip de llevadores de Formentera, d'altra banda, és l'encarregat, a més de l'atenció en sala de parts i de l'atenció primària a les consultes del centre de salut.
El nou equip queda format per Cayetana Malo, Clara Lucía Nieto i Ana Belén Olmeda.

Per al director de l'Hospital de Formentera, Antonio Sanz, "suposa un pas més en la millora de l'atenció a la dona a Formentera i que permetrà a l'equip de llevadores ampliar la cartera de serveis".

La llevadora Clara Lucía Nieto espera que, "la incorporació de la tercera llevadora ens permeti potenciar la participació comunitària amb tallers d'educació grupal i l'atenció específica per a joves". De fet, durant el curs passat l'equip de llevadores va iniciar un programa d'educació sexual i reproductiva en l'Institut Marc Ferrer, dirigit als alumnes de batxillerat i formació professional, iniciativa amb la qual estan disposades a seguir col·laborant també durant el proper curs escolar .

Nova Consulta d'Atenció Urgent i millora tecnològica de sala de parts

Clara Lucía Nieto, matisa que "l'ampliació de l'equip és un pas més dins d'una sèrie de canvis empresos en l'àrea obstètrica que tenen com a objectiu adequar les estratègies d'humanització del part a l'hospital de Formentera". Entre aquestes mesures hi ha la millora tecnològica del paritori que des del mes de juliol ha modernitzat el seu mobiliari amb l'adquisició d'un llit de parts d'última generació. A més, també al mes de juliol, s'ha creat una nova consulta per a l'atenció de les gestants a terme en l'àrea d'Urgències que millora l'atenció de les embarassades en els moments propers al part.

44 parts en els primers 8 mesos de l'any, 17 menys que el 2015

Des de gener a agost d'aquest any s'han atès 44 parts, 17 menys que l'any anterior, període en què es van produir 61 parts. Encara que per Clara Lucía Nieto, "en l'últim trimestre de l'any, històricament augmenten els parts és cert que sembla que la tendència d'aquest any és decreixent". Al gener es van produir 7 parts, dos al febrer, sis al març, set a l'abril, sis de nou al maig, set al juny, tres al juliol i sis a l'agost.

Si segueix aquesta tendència, 2016 se situaria per sota dels 100 parts. Des 2012, any que va despuntar amb 92 parts, la mitjana es va situar en els 100 parts annuals amb 108 el 2013, 84 el 2014 i 102 el 2015. Abans, es van produir 76 parts en 2009, 68 en 2010, i 62 el 2011.