Logo ASEF

\ A l'octubre s'han incorporat els doctors Noel Reyes, Fabián Chaparro i Alberto Martínez que juntament amb el Dr. Álvaro de Astorza i la Dr. Silvia Torres completen l'equip

\ El Servei de Pneumologia comptava fins ara amb el suport de metges de Mallorca que s'han desplaçat durant mesos a l'Hospital Can Misses

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha incorporat al Servei de Pneumologia de l'Hospital Can Misses tres especialistes, els doctors Noel Reyes, Fabián Chaparro i Alberto Martínez i amb això ha completat un servei que ha estat per sota de la seva capacitat durant mesos degut a baixes i reduccions de jornada.

D'aquesta manera, gràcies a la incorporació d'aquests tres especialistes en Pneumologia, i juntament amb el Dr. Álvaro de Astorza, cap del servei, i la Dra. Silvia Torres, el servei disposarà per primer cop de cinc pneumòlegs i comptarà amb la plantilla autoritzada completa.

El Servei de Pneumologia ha hagut de comptar en els darrers tres anys amb el suport del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, i des de fa tres mesos amb la col·laboració de l'Hospital Universitari Son Espases. Els pneumòlegs de Son Llàtzer s'han desplaçat amb una freqüència setmanal i els especialistes de Son Espases han visitat Can Misses els dissabtes per incrementar aquest suport rebut per Son Llàtzer. Des de la direcció mèdica de l'Hospital Can Misses s'agraeix profundament el suport rebut durant aquest temps, imprescindible per poder respondre a la demanda assistencial amb la qualitat necessària.

El Dr. Noel Reyes Mena procedeix de l'Hospital Nostra Senyora del Prado a Talavera de la Reina (Toledo), va estudiar Medicina a la Universitat Complutense de Madrid i compta amb una doble especialització com a especialista en Medicina Familiar i Comunitària, formació realitzada a l'Hospital Universitari Puerta de Hierro, Majadahonda (Madrid) i com a especialista en Pneumologia format via MIR a l'Hospital Universitario Nuestra Señora del Prado, a Talavera de la Reina (Toledo).

Per la seva banda, el Dr. Fabián Chaparro Díaz procedeix de l'Hospital Universitario La Paz de Madrid on es va formar com a especialista via MIR (Metge Intern Resident).

Finalment, el Dr. Alberto Martínez Aracil procedeix del Consorci Hospital General Universitari de València on també s'ha format com a especialista en Pneumologia com a Metge Intern Resident (MIR). El Dr. Fernández va estudiar medicina a la Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir.

El Servei de Pneumologia ha realitzat fins a l'agost d'aquest any 1.518 consultes, 288 de les quals han estat primeres cites i 1.230 han estat segones consultes o successives.

Actualment, la llista d'espera de pneumologia és de 160 pacients que tenen una demora mitjana de 67,8 dies.

Per al director gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, «poder completar la plantilla de Pneumologia és una enorme satisfacció, després d'haver fet el mateix a Oncologia. Serveis que estaven per sota de la plantilla autoritzada i el mèrit principal dels quals correspon a la direcció mèdica d'Atenció Hospitalària. Han estat els doctors Sausan Sayed, directora mèdica, i Manel Deirós, subdirector quirúrgic, els responsables d'aquesta fita, que no suposa només tenir la plantilla completa després d'anys de trobar-se per sota de la seva dotació, sinó que vol dir disposar per primera vegada de cinc pneumòlegs per atendre les necessitats assistencials d'Eivissa i Formentera. No vull deixar de passar l'oportunitat d'agrair, així mateix, el suport i la col·laboració dels Serveis de Pneumologia de Son Espases i molt especialment de Son LLàtzer que ens han permès respondre a la demanda assistencial i també agrair l'esforç dels pneumòlegs Álvaro de Astorza i Silvia Torres que han donat tot el que tenen en aquest temps pels pacients d'Eivissa i Formentera, i per descomptat el suport permanent del Servei de Salut i la Conselleria de Salut, per assolir aquests objectius. Tenir la plantilla completa ens permetrà incrementar l'activitat i continuar amb la reducció de la llista d'espera iniciada a l'abril i la baixada de la qual comprovem mes a mes».