Logo ASEF

/ El Dr. Raúl Barco Laakso, de la Unitat d'espatlla i colze de l'Hospital La Paz és un referent nacional i internacional en aquesta matèria

/ Una quinzena de traumatòlegs de l'Hospital Can Misses i la Policlínica Nostra Senyora del Rosari i metges rehabilitadors d'asef assisteixen a la sessió

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha rebut la visita d'un dels referents nacionals i internacionals en cirurgia de espatlla i colze que ha ofert una sessió clínica a què han assistit els serveis de Traumatologia de l'Hospital Can Misses i de la Policlínica Nuestra Senyora del Rosario, a més de part de l'equip del Servei de Rehabilitació de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

El Dr. Raúl Barco Laakso forma part de la Unitat d'Espatlla i Colze de l'Hospital La Paz (Madrid) des de l'any 2004 i hi ha estat pioner amb la introducció de tècniques quirúrgiques noves com transferències tendinoses, reparació artroscòpica en doble filera de maneguet, tècnica de Latarjet artroscòpica, entre altres.

En la seva activitat docent ha estat professor col·laborador de la Universitat San Pablo CEU, professor al Màster Universitari en Patologia de l'Aparell Locomotor (Departament de Cirurgia – Universitat de Jaén), professor al Curs de Postgrau de Recuperació Funcional de l'Esportista (Universitat Europea de Madrid).

Actualment és el president sortint de la Societat Espanyola de Cirurgia de Espatlla i Colze, i ha estat el líder de la Secció de Colze de l'ESSKA (Societat Europea de Cirurgia de l'Esport, Traumatologia i Genoll) i membre del Comitè de Qualificació de la Societat Europea de Espatlla i Colze (SECEC-ESSE).

Ha publicat nombrosos articles científics a les revistes internacionals més prestigioses de l'especialitat. Té publicats capítols als llibres importants de l'especialitat com The Shoulder (Ed. Matsen, F) o The Elbow (Ed. Morrey, B) i ha editat llibres de cirurgia de colze en anglès (traduïts al xinès). És coorganitzador de cursos internacionals de cirurgia de colze com IACES i el BIASS de cirurgia d'espatlla en directe. També participa en el disseny d'implants de cirurgia de colze i colze amb la vocació de millorar els resultats dels pacients i participa activament en la disseminació del coneixement de la cirurgia de colze a diferents fòrums nacionals i internacionals.

A la sessió el Dr. Barco Laakso ha pogut aportar el seu punt de vista sobre casos concrets de patologia d'espatlla i colze de l'Àrea de Salut Pitiusa i ha resolt dubtes en una part final de la sessió de discussió científica.