Logo ASEF

\ L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera incorpora una nova ginecòloga, la Dra. Yanira Rodríguez Santana que procedeix del Complex Hospitalari Universitari de Canàries

\ La Dra. Raquel Gascón ha estat nomenada cap de secció del Servei de Ginecologia i Obstetrícia ​

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia ha incrementat l'activitat quirúrgica programada un 32% els cinc primers mesos del 2024. D'aquesta manera, de gener a maig del 2023 s'havien realitzat 187 operacions programades i en el mateix període del 2024 els ginecòlegs han fet 247 intervencions quirúrgiques.

De les 187 operacions programades fetes de gener a maig del 2023, 64 van requerir hospitalització i 123 van ser ambulatòries, és a dir que no va ser necessari ingrés hospitalari. En els cinc mesos del 2024, de les 247 operacions 98 han estat amb hospitalització, que ha suposat un increment del 53% respecte al 2023, i 149 ambulatòries, que també han crescut un 21% davant les dades del mateix tram de l'exercici passat.

Les operacions urgents del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, per contra, baixen un 9,17%, i de gener a maig del 23 es van realitzar amb caràcter urgent 120 operacions, davant de les 109 fetes fins al maig d'aquest any. Així, la xifra global de l'activitat quirúrgica del servei de toc ginecologia ha crescut un 16%, amb 356 operacions fins al cinquè mes del 2024, i 307 intervencions els mateixos mesos, un any enrere.

Yanira Rodríguez Santana s'incorpora a l'Hospital Can Misses i Raquel Gascón González és nomenada cap de secció

La Dra. Rodríguez Santana procedeix del Complex Hospitalari Universitari de Canàries, en què també va realitzar la seva formació via MIR com a especialista, i va estudiar Medicina a la Universitat de Las Palmas de Gran Canària.

La nova especialista té un màster en cirurgia mínimament invasiva i és experta universitària en cirurgia endoscòpica en cirurgia oncològica ginecològica i en cirurgia histeroscòpica entre altres títols.

Actualment el Servei de Ginecologia i Obstetrícia que dirigeix ​​el Dr. Rodolfo Moreno Mira està format per 15 especialistes i té la plantilla completa.

El Servei de Ginecologia forma especialistes des de l'any passat. Actualment té dos MIR (Metge Intern Resident) en l'especialitat ginecoobstètrica, la Dra. Mikele Mannion Aguirre i el Dr. Carlos Fernández. A més, passen pel servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Can Misses, residents d'altres hospitals en períodes de rotació, actualment està completant la seva formació a l'Hospital Can Misses un MIR de quart any de l'Hospital Universitari Son Espases, el Dr. Kevin Rafael Zoilo Guede.

Així mateix, la Dra. Raquel Gascón González ha estat nomenada cap de secció del servei de toc ginecologia. Fins ara la Dra. Gascón exercia el càrrec de coordinadora obstètrica.