Logo ASEF

\ Plantagrama, la iniciativa d'humanització a través de la música per a pacients de l'Hospital Can Misses, torna a Medicina Interna

\ Una desena d'alumnes del Conservatori de Música amenitza la tarda de pacients amb peces curtes de corda

Plantagrama, pionera iniciativa d'humanització a través de la música, es va inaugurar el setembre de l'any 2016 i ha entretingut centenars de pacients durant l'ingrés a l'Hospital Can Misses, gràcies a la generositat de diferents grups i artistes d'Eivissa i Formentera.

Aquest programa d'humanització va ser impulsat per la Unitat de Seguretat del Pacient i després d'una aturada, provocada per la pandèmia de Covid, la Unitat de Millora Contínua i Seguretat del Pacient ha tornat a reprendre'l.

Els músics cubans Santi Pérez, pianista i compositor, i Ramsés Puente, violinista van obrir el 2016 aquest programa d'humanització, i darrere seu, mensualment van passar Il Duo Optimus, el Grup B-side, Carlos Vesperinas i Paula Martos del Duo de Arce, Los Canallas del Guateque, el duet del saxofonista Pere Prieto i la pianista Elvira Ramón, Alfredo Souza i Doralice Souza, Projecte Mut, Chris Martos, el Cor de veus de Sant Carles, el Cor de Santa Creu, La Dècada Prodigiosa, Nuria B. Walter , Som Un, el cantant Maxim Pashnik i la pianista Nicoleta Mirca, Isabel Maria Albaladejo i Encantades, Rebobinant, Els Frígols, Mad Soul, Dr Trapero, Voicello, Saligardos, Wataru Kousaka & Devaganari , Pin-Up Sound, el Mag Albert , David Devanagari, el Mag Lucas, el Cor de Golspell de Joaquín Garli, Sentiment Rociero, Antic Balàfia Ensemble, el Conservatori Professional de Música i Dansa d'Eivissa i Formentera Catalina Bufí, la soprano Lucía Herranz i Jordi Martí, Azahar López, el mag Paco Araque i Tales of Gloom i el trio de Jazz Musicaires.

La nova etapa de Plantagrama, que es va iniciar a finals de l'any passat amb el quartet de saxo Pitiüsax, format per Annemi Lachenmair, Gonzalo García, Òscar Prat i Juan Prieto, van amenitzar el matí amb temes de bandes sonores de cinema els pacients de l'hospital de dia oncohematològic i als de la Unitat d'Hemodiàlisi.

Avui han estat els alumnes del Conservatori de Música els qui, dirigits pel cap d'estudis, Miguel Falomir, els qui han aconseguit, amb peces curtes de corda, que els pacients hospitalitzats s'oblidin per un moment del seu ingrés.

Les cordes de les guitarres, els violins i les violes de la desena d'alumnes han transportat els usuaris de Can Misses durant trenta minuts fora de l'hospital, i per un instant poder tornar a la “normalitat”.

Plantagrama ha tornat, i li queda corda per a estona. La propera sessió serà a l'abril amb l'Escola de Música de Santa Eulària des Riu per als pacients de la Unitat d'Hospitalització de Cirurgia i Maternitat.