Logo ASEF

 

\ El 17 d'abril a la Sala d'actes de l'Hospital Can Misses, a les 18h, tindrà lloc la primera edició de l'espectacle Sano Humor

\ Els actors Iván Ros, Carlos Olalla i Ángel Jodrá, presentats per Enrique Martínez, tractaran temes de salut des d'un punt de vista personal i molt còmic

Sano humor és una iniciativa d'humanització adreçada a pacients hospitalitzats, familiars i professionals. A través de l'humor es pretén apropar temes de salut, amb un to desenfadat i, principalment, oferir a pacients un moment d'entreteniment i de relax.

El 17 d'abril, a les 18h, a la sala d'actes, els coneguts actors Iván Ros, Carlos Olalla i Ángel Jodrá oferiran un espectacle d'humor tocant temes de salut des d'un punt de vista personal i molt còmic. L'esdeveniment el presentarà el també actor Enrique Martínez.

Iván Ros és un actor eivissenc que ha participat com a secundari a la pel·lícula Idó Matal's i en un capítol de la popular sèrie La que se avecina.

Carlos Olaya, actor de cinema, televisió i teatre, a més d'escriptor, ha participat en innombrables pel·lícules i sèries, molt conegut pel seu paper de Jaime Alday a la telenovel·la Acacias 38, ha actuat sota la batuta de directors del prestigi de Fernando Colomo, Bigas Luna, Daniel Guzmán i Mateo Gil, entre d'altres.

Ángel Jodrá és actor i a més de tenir a l'esquena una dilatada carrera en què ha participat en produccions com Cuéntame cómo pasó, El Ministerio del tiempo, Águila Roja i Aquí no hay quien viva, interpreta el personatge del popular alcalde del Pueblo, Cándido, que obsequia els visitants del seu municipi amb els ja famosos formatges protocol·laris.

L'humor pot ser una eina valuosa en el tractament sanitari. A més de millorar la qualitat de les cures, proporciona un entorn més amable i humà tant per als pacients com per als professionals sanitaris.

D'altra banda, per als professionals sanitaris, l'humor actua com a estratègia d'afrontament, ajudant a manejar l'estrès i l'ansietat, i millorant la comunicació i la relació amb els pacients.

Entre els beneficis terapèutics, l'humor té efectes positius a nivell cognitiu, afectiu i conductual, cosa que pot afavorir el procés de salut-malaltia, alleujant l'estrès i promovent sentiments d'alegria.

Aquestes idees destaquen la importància de l'humor com un element que, tot i que no soluciona problemes per si mateix, pot contribuir significativament al benestar emocional i la qualitat de l'atenció sanitària.