Logo ASEF

\ Se sumen a la plantilla de Medicina Interna els doctors Vicente Vidal Marrero Martínez i Fátima Boumhir Lendinez

\ L'activitat de consultes del Servei de Medicina Interna creix un 1,54% i se situa fins al novembre a les 3.297 consultes

L'Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera ha incorporat dos nous especialistes en Medicina Interna que se sumen a la plantilla de l'Hospital Can Misses. Es tracta del Dr. Vicente Vidal Marrero Martínez i la Dra. Fàtima Boumhir Lendinez, tots dos amb àmplia experiència.

El Dr. Vicente Vidal Marrero Martínez és especialista en Medicina Interna i compta amb vint anys d'experiència en l'atenció especialitzada al pacient amb malalties cròniques cardiovasculars i cerebrovasculars, també amb patologia respiratòria, malalties infeccioses, a més d'atenció al pacient crític a Urgències, Hospitalització, Unitats de Cures Intensives, Unitats de cures intermèdies, Unitats d'Ictus i Unitats cures postquirúrgiques de cirurgia cardiovascular i coronària. Actualment cursa un doctorat en Neurociències.

Per la seva banda, la Fàtima Boumhir Lendinez és especialista en Medicina Interna i amb extensa formació a l'àrea de les Malalties Infeccioses. Va realitzar la formació com a especialista a l'Hospital Universitari de Salamanca i actualment treballava com a facultativa a l'Hospital Universitari Verge de la Victòria de Màlaga fins a la seva incorporació a l'Hospital Can Misses. La Dra. Boumhir compta amb un Màster en Malalties Infeccioses i terapèutica antibiòtica avançada, i diversos títols d'expert focalitzats en Malalties Tropicals i VIH, així com estades formatives especialitzades a nivell nacional, Hospital Clínic de Barcelona, ia l'estranger a l'Hospital J – Muñiz de Buenos Aires. Destaca la seva col·laboració com a membre vocal del Grup de Malalties Infeccioses de la Societat Espanyola de Medicina Interna (SEMI).

Aquestes dues contractacions deixen el Servei de Medicina Interna per sobre de la seva plantilla orgànica autoritzada, si bé compta amb algunes reduccions de jornada i baixes que minimitzen el nombre real de facultatius operatius.

D'aquesta manera, actualment l'equip de Medicina Interna està format per 15 metges especialistes i la plantilla orgànica és de 13 metges.

Les noves incorporacions per a Medicina Interna, unides a les tres contractacions per al Servei d'Oncologia mèdica, que ha tornat a situar Oncologia amb quatre especialistes, permetrà al Servei de Medicina Interna poder recuperar plenament l'activitat ja que durant mesos ha estat recaient sobre els seus. professionals l'atenció al pacient oncològic hospitalitzat.

La situació d'Oncologia Mèdica i els nous reforços per a Medicina Interna situen aquest servei en un nou escenari amb una plantilla dotada per respondre a les necessitats assistencials actuals.

L'activitat de Consultes externes de Medicina Interna creix un 1,5% i baixa l'hospitalització un 22% els onze primers mesos del 2023

Des del gener al novembre del 2023 els metges del Servei de Medicina Interna han atès un total de 3.297 consultes, un 1,54% més que en el mateix període del 2022, tram en què es van veure 3.247 consultes.

D'altra banda, el nombre de pacients hospitalitzats a càrrec del Servei de Medicina Interna ha baixat un 22% des del gener al novembre del 2023 respecte als mateixos mesos de l'any anterior. El 2023 es van hospitalitzar a Medicina Interna 1.507 persones i el 2022 van ser 1.949 les que van ingressar a les Unitats d'Hospitalització de Medicina Interna F i G. Aquest descens s'atribueix principalment a l'increment d'hospitalitzacions a causa de la pandèmia per SARS CoV-2 que oficialment va finalitzar el 5 de juliol del 2023.

Per al gerent, Enrique Garcerán, «aquestes incorporacions són clau per a un servei central com és el de Medicina Interna que dóna suport a diferents serveis i el moment és idoni ja que reforçaran un servei que té per davant una important funció davant de l'epidèmia de virus respiratoris que comença amb una intensitat alta en poques setmanes. Continuem treballant en dotar adequadament els serveis per així poder començar la recuperació gradual i la baixada de les llistes d'espera i de les demores de les consultes amb l'especialista. He d'agrair l'esforç incommensurable que ha fet Medicina Interna no només a la pandèmia, sinó donant suport al Servei d'Oncologia Mèdica durant molts mesos i amb una plantilla disminuïda que torna a estar adequadament dotada».