Logo ASEF

\ El Dr. Diego Iglesias ha obtingut plaça al Servei d'Oncologia mèdica de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera i el seu nomenament ha estat publicat a BOIB

\ L'activitat d'Oncologia mèdica creix un 2% i s'han atès fins al novembre d'aquest any 7.436 consultes, davant de les 7.322 del mateix tram de l'any anterior

L´Àrea de Salut d´Eivissa i Formentera ha incorporat a la plantilla d´Oncologia mèdica un nou oncòleg, el Dr. Diego Iglesias, que fins ara formava part del Servei d´Oncologia mèdica de l´Hospital Universitari Son Espases.

El seu nomenament s'ha publicat avui al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) número 175 i s'hi informa de l'obtenció de la plaça al Servei d'Oncologia mèdica de l'Hospital Can Misses.

Amb aquesta nova incorporació el Servei d'Oncologia mèdica queda actualment amb quatre oncòlegs operatius, el cap del servei, el Dr. Carlos Rodríguez Franco, i les dues darreres incorporacions d'octubre i novembre, el Dr. Urbicio Pérez i la Dra. Blanca Sánchez Lafuente .

Continua la tendència de recuperació de l'activitat d'oncologia mèdica iniciada a l'agost

La incorporació progressiva d'oncòlegs, tres des del setembre, ha permès no només incrementar l'activitat un 2%, ja que s'ha passat d'atendre fins al novembre d'aquest any 7.436 consultes, davant de les 7.322 del mateix tram de l'any anterior, sinó també normalitzar la situació al Servei d'Oncologia mèdica i com a efecte col·lateral al Servei de Medicina Interna, ja que fins ara el seguiment del pacient oncològic hospitalitzat ha recaigut sobre aquest últim servei. Aquestes incorporacions han alliberat el Servei de Medicina Interna d'aquest suport que ha efectuat durant mesos i els oncòlegs són els encarregats, de nou, del control del pacient hospitalitzat.

La tendència de creixement i la normalització de l'activitat iniciada a l'agost amb un augment del 4,5% de l'activitat continua i es consolida. S'ha aconseguit transformar, així, una tendència de baixada de l'activitat dels mesos de maig, juny i juliol del 20% de mitjana, a un creixement constant.

Les incorporacions al servei d'Oncologia mèdica han permès recuperar el creixement de l'activitat de consultes externes, normalitzar l'atenció al pacient a la planta i garantir la continuïtat assistencial.

Per al gerent, Enrique Garcerán, «avui s'ha publicat a BOIB el nomenament del Dr. Diego Iglesias, que obté plaça al Servei d'Oncologia mèdica de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. Amb aquesta incorporació hem contractat en 4 mesos tres oncòlegs i actualment hi ha quatre oncòlegs quan al setembre només teníem operatiu un al costat del desplaçament d'oncòlegs de Mallorca. Avui podem garantir la continuïtat assistencial, i que els pacients siguin atesos pel mateix oncòleg, cosa que reclamaven les associacions i els pacients».